9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

5+1 hasznos tipp, ha spórolnál idén karácsonykor

2018. december 12.
8.6361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A karácsony minden évben drasztikusan megterheli a pénztárcánkat, és ha nincs olyan szerencsénk, hogy kapunk egy kis ünnepi pénzt, esetleg egy sokak számára elérhetetlen álomnak tekinthető 13. havi fizetést, akkor a spórolás bizony fontos szempont lesz az ajándékvásárláskor. Amennyiben te sem tudod még, hogy miből lesz ajándék a fa alatt, akkor adunk pár hasznos tippet hozzá az alábbiakban.


1. Figyeld az aktuális akciókat!

Közvetlenül karácsony előtt is rengeteg üzlet rendez különféle villámakciókat, melyek részeként nagyon sokszor töredékáron férhetünk hozzá bizonyos termékekhez. Bár ezek a leárazások nyilván a közelébe sem érnek az ünnepek utáni készletkisöprő akcióknak, azonban nekünk ugyebár most kell az ajándék, így kénytelenek vagyunk beérni kisebb kedvezményekkel.

5+1 hasznos tipp, ha spórolnál idén karácsonykor - 2. kép

2. Készíts saját kezű ajándékot!

A spórolás egyik legjobb módja, ha saját kezű ajándékot készítünk kiszemeltünknek. Ez sok esetben hajlamos elriasztani az embereket, hiszen valaki nem kreatív, másoknak nincs kézügyessége, de amennyiben körülnézünk egy kicsit a lehetőségeink között, akkor azért találhatunk néhány olyan dolgot, amit mi is meg tudunk valósítani. Jobb híján...

3. Adj el valamit, ami felesleges!

Ha teljesen le vagy égve, akkor itt az idő szétnézni otthon, hogy melyek azok a dolgok, melyek tényleg csak porfogók, valószínűleg soha nem fogjuk használni őket, mindemellett pedig még valami értékük is van. Pár régi DVD, netán egy évek óta a sarokban álló hangszer, egy-egy könyv vagy CD. Bármi jól jöhet ilyenkor, csak dobjuk fel valami aukciós oldalra, és ha szerencsénk van, pár napon belül lesz pár ezer forintunk költekezni.

4. A csoportos ajándékra gondoltál?

Ha egyedül nem megy, gondolkozz közös ajándékban. Ez családokon belül különösen jó ötlet, ha például van egy testvéred, fogjatok össze, és együtt ajándékozzátok meg a szülőket, hiszen így a két kicsiből egy nagy közös valami születhet, ami nagy valószínűséggel hasznosabb is lesz majd, mint egy-egy apróság.

5+1 hasznos tipp, ha spórolnál idén karácsonykor - 3. kép

5. Válassz megfelelő boltot!

Nemcsak a valódi boltok, hanem a webshopok között is nagyon gyakran óriási árkülönbségek lehetnek, ezáltal ha meg is van a kiszemelt ajándék, akkor se álljunk meg rögtön az első helyen, inkább nézzünk körül a neten vagy keressünk fel több más boltot. Nem kizárt ugyanis, hogy máshol több ezer forinttal olcsóbban tudjuk megvenni ugyanazt a terméket, tehát érdemes lehet válogatni.

+1. Mondj nemet a jó ügy érdekében!

Ha nagyon nem tudunk félretenni a karácsonyi ajándékra, akkor nincs mást tenni, mint a jó ügy érdekében néha nemet mondani bizonyos dolgokra. Egy hétvégi koncert, egy kiruccanás vagy vacsi a barátokkal és barátnőkkel? Ha most nemet mondunk, pont meglesz az ajándékok ára, szóval érdemes lehet mérlegelni.
2 hozzászólás

Mirjam

5 éve, 9 hónapja és 22 napja

Mindig kivárom a jó akciókat.

válasz erre

blondi

5 éve, 9 hónapja és 22 napja

Én valahogy karácsonykor pont nem szeretek spórolni. Valamire csak el kell költeni azt a pénzt amiért megdolgozunk.

válasz erre