2019. június 20., csütörtök • Rafael

5+1 egészséges újévi fogadalom

Brauny , 2019. január 05.
Az újévre még mindig nagyon sokan tekintenek egyfajta újrakezdésként, ami ebből a szempontból igencsak szerencsés lehet, hiszen az újévi fogadalmak ha csak ideig-óráig is, de képesek pozitív irányba terelni az életünket. Amennyiben te sem vagy ellenére a fogadalmaknak, de idén még nem találtál semmi követhetőt, akkor íme 5+1 egészséges újévi fogadalom, néhány hasznos tanáccsal megtámogatva!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Többet mozgok!

A mozgás a mai világban rendkívül fontos. Fogyhatunk vele, csökkenthetjük egy sor betegség kockázatát, leredukálhatjuk a mozgásszervi betegségek lehetőségét, de mindemellett még a stressz mértékét is csökkenthetjük. Érdemes tehát megfogadni, hogy rendszeresen mozogni fogunk az újévben, de hogy be is tartsuk, idén olyan dolgot vállaljunk, amit szeretünk is, és nem fogunk ráunni már az első hét után.

5+1 egészséges újévi fogadalom - 2. kép

2. Egészségesebben étkezek!

Tehát a diéta kizárva, az életmódváltás a kulcspont még mindig. Ehhez szükség lesz egészséges étkezésre, de ne feledjük: az egészséges étkezés nem az éhezés és az íztelen ételek szinonimája. Éppen ellenkezőleg! Nézzünk utána, használjuk az internet erejét, és álljunk neki olyan receptek és nasik felkutatásának, melyek egészségesek és finomak egyben.

3. Odafigyelek a folyadékbevitelre!

A folyadékbevitel, a tiszta, szénsavmentes ásványvíz vagy csapvíz bevitele alapvető fontosságú ahhoz, hogy szervezetünk egészségesen és kiegyensúlyozottan működjön. Ez ugyanis segíti az anyagcsere gyorsaságát, ezáltal a méregtelenítést, a fogyást, vagyis hozzájárul az egészségesebb életmód megteremtéséhez.

4. Többet pihenek!

Egész évben szüntelenül hajtunk, egyre többet és többet akarunk, míg mások tényleg csak családjuk eltartásáért harcolnak, de a lényeg, hogy a pihenésről mindenki megfeledkezik. Tegyük fel magunknak a kérdést. Van értelme? Ha lemondunk néhány extráról, nem lenne nyugodtabb életünk? Ha a válasz igen, akkor hozzuk meg életünk legfontosabb újévi fogadalmát: 2019-ben többet pihenek!

5+1 egészséges újévi fogadalom - 3. kép

5. Leszokom a káros szenvedélyekről!

Bár sokan úgy vannak vele, hogy káros szenvedélyek nélkül ma már lehetetlen elviselni a modern világot, azonban ezek nem véletlenül kapták a káros jelzőt. Kávé, cigi, alkohol, energiaital, bármiről is legyen szó, ezek kismértékben sem túl előnyösek - bár a kávé vitatható -, így érdemes ezek közül legalább valamelyiket letenni, de legalábbis jelentéktelen mennyiségre redukálni az idén. A szervezetünk meghálálja!

+1. Kevesebb édességet eszem!

Az édességet mindenki szereti, és nagyon sokan csak azért híznak, mert túl sok csokit és cukrot esznek, de más hizlaló nasik, mint például a chips is ebbe a tiltott kategóriába sorolható. Lemondani nem kell róla, hiszen néha kell valami jó is ebben az életben, azonban a mennyiséget érdemes kontrollálni, hovatovább ezt ebben a formában még betartani sem lesz túl nehéz, hiszen teljes megvonásról szó sincs!
 
1 hozzászólás

Mirjam • Polihisztor #1 • 5 hónapja, 3 hete és 4 napja

Minden évben ugyanazokat fogadjuk meg és kb sose tartjuk be. Én inkább semmit sem fogadok meg ezért.