5+1 dolog, amit mindenképpen pakolj be, ha fesztiválozni mész

Brauny , 2018. június 24.
Itt a nyár, és elindult végre egy újabb fesztiválszezon. Szerencsére idén sem maradunk szuper események nélkül, hiszen nyakunkon a soproni VOLT Fesztivál, de vészesen közeleg a Balaton Sound is már. Ha kezdő fesztiválozó vagy, esetleg idén mindenre szeretnél időben felkészülni, akkor adunk neked 5+1 tippet, hogy mi az, amit semmiképpen se hagyj otthon - pláne, ha egész hétre indulsz.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Esőkabát és csizma

Manapság sajnos igencsak kiszámíthatatlan az időjárás, éppen ezért nagyon fontos, hogy minden eshetőségre legyünk felkészülve egy fesztiválon, hiszen a nagy meleg elviselhető, de ha bőrig ázunk, akkor azt már nehezen orvosolhatjuk. Éppen ezért fontos, hogy megelőzzük a bajt, ezáltal legalább egy esőkabát legyen nálunk, amivel megóvhatjuk magunkat a bőrig ázástól, de egy csizma is nagyon jó szolgálatot tehet, hiszen eső után rendszerint sár is van.

5+1 dolog, amit mindenképpen pakolj be, ha fesztiválozni mész - 2. kép

2. Külső akkumulátor

Az okostelefonok korában nagyon fontos, hogy mindig elérhetők legyünk, hiszen mindenkivel ezen keresztül tartjuk a kapcsolatot. Amennyiben számunkra is fontos mindez, legyen nálunk legalább egy töltő, de a legjobb, ha külső akkumulátort is viszünk, hiszen a legjobb koncertek alatt vagy alvásidőben bizonyára nem akarunk a töltőállomás mellett álldogálni.

3. Plusz alsónemű

Alsóneműből soha nem elég egy fesztiválon, főleg akkor, ha pasizni vagy csajozni is szeretnél. Akár bőrig áztunk, akár leöntöttek egy pohár sörrel, akár más baleset történt, soha ne csak annyi alsóneműt vigyünk, ahány napra megyünk, hiszen könnyedén mosásra kényszerülhetünk. Egy fesztiválra viszont nem azért megyünk, hogy szennyest mossunk!

4. Egy kis dugipénz

Keress egy olyan biztonságos helyet a szálláson, a ruházatodban vagy a kis szütyődben, ahová dugipénzt rejthetsz el. A fesztiválon könnyen elszaladhat velünk a ló, esetleg kirabolhatnak minket, és amennyiben ilyen történik, akkor legalább annyi pénzünk legyen, hogy hazautazzunk, vagy hazatelefonáljunk.

5+1 dolog, amit mindenképpen pakolj be, ha fesztiválozni mész - 3. kép

5. Valami gyorskaja

Bár a fesztiválok dugig vannak úgynevezett street food standokkal, ezek többsége azonban éjjel és hajnalban zárva van. Az emberre pedig mikor jön rá az éhség? Naná, hogy ilyenkor, ezt tapasztalatból mondjuk! Egy konzerv vagy valami gyorsan összeüthető kis kaja tehát ebben az esetben életmentő lehet, tehát tárazz be bőségesen.

+1. Egy notesz

A notesz azért fontos, mert felírhatod bele a közeli hozzátartozók telefonszámát és egyéb fontos információkat. Ha kirabolnak, ha baj történik és nincs ott az okostelefonod, akkor ez a kevéske információ életmentő lehet neked és másoknak is, ha segítséget kell hívni. Nem kell nagy füzet, elég egy aprócska kis notesz hozzá, sose lehet tudni.
 
1 hozzászólás

baboka • Pipi #1 • 1 éve, 2 hónapja

Küldő akksi és a gumicsizma kötelező.