13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

5+1 dolog, amit karantén alatt a lakásodban tehetsz

2020. március 11.
21.0541
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Konkrétan őrületnek tekinthető, ami jelenleg a koronavírus kapcsán megy a világon, ezáltal a különféle karantének és egyebek mellett nem kizárt, hogy néhány napon belül Magyarországon is mindenkit felszólítanak arra, hogy csak szükség esetén hagyja el a lakását. Hogy mit csináljunk abban az esetben, ha karanténba kerülünk? Amennyiben esetleg nincs ötleted vagy vészforgatókönyved ilyen helyzetekre, akkor engedd meg, hogy adjunk néhány tippet!


1. Szedj elő pár jó könyvet!

Merthogy olvasni jó, és lefogadjuk, hogy egy ideje már nem volt időd arra, hogy egy seggel kiolvass egy könyvet. Hát most itt a remek alkalom, hiszen ha egyszer otthon kell ülni, akkor teljesen mindegy, hogy a plafont bámuljuk közben, vagy előszedjük az egyik kedvenc könyvünket, esetleg valami újdonságnak állunk neki. Apropó, érdemes lehet felkészülni, és előre beszerezni egy-két új olvasmányt!

5+1 dolog, amit karantén alatt a lakásodban tehetsz - 2. kép

2. Nézz meg egy komplett sorozatot!

Sorozatot nézni jó dolog, de gyakran még estéről-estére is nehéz kivárni az események alakulását, nemhogy heteket várni a történésekre. Ha szeretjük a sorozatokat, de a várakozástól megőrülünk, akkor karantén esetén töltsünk le magunknak néhány király szériát, és nézzünk akár komplett évadokat is, ha már van időnk. Sokkal másabb, jelentősebb élmény lesz így megnézni egy sorozatot.

3. Elő a telefonnal!

És hívd fel a régi ismerősöket gyorsan, hiszen most biztosan nem szakít félbe a főnök vagy egy kolléga a hívásával, bőven lesz időtök felidézni a régi emlékeket és dolgokat. Bár találkozni nem tudtok, de ne feledkezz meg a modern technológia által adott lehetőségekről, ezáltal például a videóhívásokról és társaikról. Érdemes lehet kihasználni!

4. Mikor beszélgettél utoljára a családtagjaiddal?

Mármint olyan kiadósat, délutánokba vagy estékbe nyúlóan? Feltételezhetően elég régen, hiszen felgyorsult világunkban nem sok időnk van ilyesmire, napközben dolgozunk, délután a saját dolgainkkal vagyunk elfoglalva, így jó ha esténként jut elég idő arra, hogy egymással beszélgessünk, vagy eltöltsük az időnket. Ez különösen hasznos lehet abban az esetben, ha gyermekeinkről van szó! Végre lesz egy kis időnk rájuk!

5+1 dolog, amit karantén alatt a lakásodban tehetsz - 3. kép

5. Csak egyszerűen ne csinálj semmit!

Mikor volt már utoljára olyan, hogy nem csörgött reggel az óra, hogy addig ágyban maradtál, ameddig csak akartál, és egyszerűen nem csináltál semmit sem? Most itt az alkalom! Feküdj, lustálkodj, nézd a plafont, csak bámuld a tévét, mint nagyon sok agyatlan ember, hidd el, néha ilyen is kell, sőt mi több, néha komoly segítséget ad nekünk a mindennapi stressz legyűrésében.

+1. Takarítsd ki a lakást!

Ha már mindent meguntál a fentiek közül, és tényleg nagyon unatkozol, akkor eljött a porszívó és a törlőrongy ideje, azaz nekiláthatsz kitakarítani az egész lakást, hiszen végre rengeteg időd van rá, biztosan nem zavar meg senki, és mivel biztosan a család többi tagja is otthon van, ezért érdemes lehet befogni őket, hiszen közösen nemcsak látványosabb az eredmény, de nagyobb öröm is a munka.

Borítókép: Andrew Burton
2 hozzászólás

bettike

4 éve, 4 hónapja és 21 napja

Az a durva, hogy lassan tényleg hasznos lesz ez a cikk. Hihetetlen ami folyik most a világban.

válasz erre

Lolaa

4 éve, 4 hónapja és 22 napja

Hát ez óriási. röhögő smiley Amúgy sincsenek események. Szóval már most ezeket lehet csinálni.

válasz erre