7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

5+1 dolog, amire ráébreszthet minket a koronavírus-járvány

2020. április 08.
21.2281
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha minden jól alakul, talán csak napokra vagyunk attól, hogy megkezdjék feloldani a koronavírus-járvány kapcsán korábban meghozott intézkedéseket, melyek többségét a jó idő miatt senki sem fog betartani, így nem is lesz sok értelme fenntartani őket. Az elmúlt napok azonban nemcsak a járvány elleni harcban voltak kiemelkedően eredményesek, hanem azért is, mert sokan talán ráébredtek néhány olyan dologra, amire egyébkét korábban talán soha nem került volna sor. Hogy melyek ezek?


1. A pénz semmit sem ér

Persze a fogyasztói társadalomban fontos és jó ha van, nélküle gyakorlatilag semmit sem tudnánk megvalósítani, vagy egyről a kettőre jutni, de mit ér a pénz, ha nem tudunk például elmenni otthonról és bevásárolni, vagy éppen mit ér akkor, ha elkapjuk a vírust, és a szemünkbe néz az orvos azzal a problémával, hogy hiába szeretne meggyógyítani, nincs ellenszer. Ilyen helyzetben hiába van pénzünk!

5+1 dolog, amire ráébreszthet minket a koronavírus-járvány - 2. kép

2. Otthon lenni tényleg jó

Bár ez sokak számára talán nem jelentett túl nagy rádöbbenést, de azért sokan eszmélhettek rá arra az elmúlt napokban, hogy otthon lenni nem is olyan rossz, mint azt korábban gondolták, hiszen rengeteg elfoglaltságot lehet találni a házban és a ház körül, ami természetesen egyáltalán nem tilos. Arról nem is beszélve, hogy most végre van időnk olyan otthoni tevékenységekre, melyekre korábban még talán soha.

3. A család az első

Merthogy a munkával töltött hónapok és évek során mindig honnan vettük el az időnket? Természetesen a családtól, azonban most nincs apelláta, nincs munka, nincs pörgés-forgás, sem felesleges hajtás, van időnk megálljt parancsolni magunknak és azt mondani: a mai napomat vagy az egész hetemet a családomnak szentelem, játszom a gyerekeimmel, beszélgetek a párommal, közös programot találok ki, még ha az helyhez is kötött lesz.

4. Nagyon sebezhető az emberiség

Ki gondolta volna az év elején, hogy így alakul a 2020-as esztendő, igaz? Megkockáztatom, hogy senki, így sajnos egyik napról a másikra kellett rájönnünk arra, hogy mennyire sebezhető az emberiség, és mennyire nem tudunk mit kezdeni a váratlan helyzetekkel, a fogyasztói társadalom tehát egy kártyavárra épült fel, ahol nincs anyagi biztonság, sőt senki és semmi sincs biztonságban, az egyik percben még fent lehetünk a csúcson, a másikban viszont a mélybe zuhanva várjuk a sorunkat.

5+1 dolog, amire ráébreszthet minket a koronavírus-járvány - 3. kép

5. Egymásra vagyunk utalva

Az emberek között az elmúlt években egyre nagyobbá vált a széthúzás, a koronavírus-helyzet viszont megmutatta, hogy ha kell, akkor össze tud még fogni a fajunk. Kénytelenek leszünk, ha mielőbb túl akarjuk élni ezt a szituációt és visszatérni a régi kerékvágásba, hiszen minden egyes nappal, amit elzártságban töltünk, gyakorlatilag hónapokkal, sőt évekkel toljuk el a gazdaság talpra állítását, amivel bizony szembe kell majd néznünk a későbbiekben.

+1. Milyen jó hajtás nélkül

Biztosak vagyunk benne, hogy a fentiek mellett azért nagyon sokan rájöttek arra, hogy milyen jó mindennapi hajtás nélkül élni az életünket. Talán több pénzt keresünk, talán több mindent tudunk vásárolni magunknak, de elgondolkodtunk már azon, hogy mindez mit ér, ha gyakorlatilag nincs időnk kiélvezni mindezt? Most kaptunk egy lehetőséget az élettől, hogy megismerjük a másik oldalt, de csak rajtunk múlik majd, hogy élünk-e vele a későbbiekben!
1 hozzászólás

Lili

4 éve, 4 hónapja és 14 napja

Jó dolog, de azért az embernek hiányzik a mozi, a színház és egyebek.

válasz erre