13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

4K-s TV megfizethető áron - kipróbáltuk a Sencor okostévét

2021. január 10.
48.8311
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
AlicE profilja, adatai
AlicE
Bár már túl vagyunk a karácsonyon és az ahhoz kapcsolódó ajándékozási szezonon, de ettől függetlenül szeretnénk egy olyan televíziót elétek tárni, ami alapvetően simán képezhette volna a karácsonyi ajánlónk részét. Aki egy kicsit jobban benne van a technológia világában, az tudja, hogy mit takar a "4K-s tévé" kifejezés. A 4K sokkal jobb felbontást biztosít és egyre több tartalmat élvezhetünk már ebben a méretben. A legtöbb háztartásban a 4K-s tévék még nem terjedtek el az átlag fogyasztóknál, azonban az aktuális tesztalanyunk, a Sencor SLE 43US601TCS az árcédulája miatt érdekes lehet.


Lássuk is, hogy mit tud a kérdéses TV: mint azt kiemeltük, egy 4K-s kijelzőről van szó, ami 43 colos, azaz 108 centiméter az átmérője. D-LED alapon nyugszik a megoldás, mérete pedig azért is igencsak elképesztő, mert a szériája legkisebb modelljéről beszélünk, ami még így is elég nagynak tekinthető.

Súlyra egyáltalán nem vészes a dolog, mivelhogy 7,1 kilogrammot nyom, ergo nem lesz lehetetlen pakolászni, felvinni a hatodikra, és még sorolhatnánk. A csomagolásban minden fontosabb tartozék ott figyel, az összeszerelés is pofon egyszerű: a talpazatokat rácsavarjuk a tévére, bedugjuk a konnektorba, és már mehet is a mókázás. A kézikönyv pedig ott figyel továbbra is, ha netán nem egyértelmű elsőre az üzembe helyezés.

A képminőség egyszerűen gyönyörű

A képminőség egyszerűen gyönyörű


Okostévé mivoltából adódóan egyszerűen Netflixezhetünk és YouTube-ozhatunk rajta többek között, és bizony portok tekintetében sem kell szégyenkeznie a Sencor "gyermekének": három HDMI, egy mini AV bemenet, egy optikai kimenet, két USB 2.0-ás csatlakozó, no meg egy jack port feszít rajta. Ezeknek köszönhetően a gyerekek bátran ráköthetnek egy konzolt vagy egy blu-ray lejátszót.

Olyan "extra" funkciókat is felsorolhatunk még a termék javára, mint a dinamikus zajelnyomás (DNR) és a dinamikus fésűszűrő. Ezenfelül természetesen akad beépített Wi-Fi modul is, ahogyan azt egy okostévénél elvárhatjuk - ez konkrétan 2,4 GHz-es ebben az esetben.

Ha szeretnénk a családdal képeket nézegetni rajta, akkor már most készítsd fel magad rá, hogy a támogatott fájlformátumok a JPG-re és a JPEG-re terjednek ki, míg videók esetében kicsit bővebb a felhozatal: MKV, AVI, MP4, MOV, XviD. Audioformátumban MPV, AAC és WAV formátummal kell számolnunk.

A kényelmes távirányítón minden fontos gomb megtalálható

A kényelmes távirányítón minden fontos gomb megtalálható


Természetesen a tesztünk során mi is megnéztünk jó néhány blu-ray lemezt, valamint kedvenc streaming szolgáltatónkat, a Netflixet is sűrűn néztük, hiszen ott már a legtöbb filmet és sorozatot 4K-ban nézhetünk meg. Borzasztóan minőségi képet prezentál a Sencor tévéje, ami főleg akkor minősül agyeldobósnak, ha figyelembe vesszük, hogy még mindig egy 100 ezer forint alatti kijelzőről van szó.

Nem emelkedik ki semmivel a sorból, egy totál átlag, belépőkategóriás 4K tévéről van szó, amit pont azért tudtunk ennyire szeretni, mert ilyen ütős ár/érték arányt ritkán látni ebben a szegmensben. Értelemszerűen nem tökéletes a szisztéma, vannak gyermekbetegségei a tévének, de ezek olyan szinten eltörpülnek az "olcsósága" mellett, hogy nem tudtunk rá haragudni.

Ahogyan sok tévé esetében, úgy itt is kritika érheti a gyengének mondható hangrendszert. Nyilván a gyári hangtechnikáktól ritkán kell csodát várni a tévés szekcióban, de amint hozzápattintunk egy jóféle Hi-Fit vagy egyéb hangrendszert, onnantól kezdve máris megtapasztalhatjuk a képhez illő minőségi hangot.

Akár ilyen hangulatot is csinálhatunk ezzel a szuper tévével

Akár ilyen hangulatot is csinálhatunk ezzel a szuper tévével


Mint azt az imént írtuk, van bőven csatlakozó a tévén, úgyhogy egyszerre akár több adathordozót és készüléket is csatlakoztathatunk hozzá, igazából minden a fantáziánkra van bízva. Blu-ray olvasók, PC-k, videojáték-konzolok, laptopok - egyszerre akár többet is hozzácsaphatunk, hogy aztán pár gombnyomással - ami néha kissé lassú - váltogassunk közöttük.

Talán egyértelmű számotokra is, hogy imádtuk azt, amit letett az asztalra a Sencor. Csak ismételni tudjuk magunkat: távolról sem hibátlan készülékről van szó, azonban az ár/érték arány mindenkit meggyőzhet arról, hogy megfontolja a vásárlást. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik nem szeretnének sok pénzt költeni egy tévére, de emellett szeretnek jó képfelbontás mellett filmezni. Továbbá azoknak, akik egy olcsó, de jó tévét szeretnének a gyermekük hálószobájába, ahol akár egész nap mehetnek a mesék a háttérben.
5 hozzászólás

Minoni

3 éve, 5 hónapja és 18 napja

Hű de szép képe van! meglepett smiley

válasz erre

becky

3 éve, 5 hónapja és 24 napja

Tök jó kis tévé.

válasz erre

Lili

3 éve, 5 hónapja és 25 napja

De klassz, ennyiért nem is tudtam hogy van okostévé! meglepett smiley

válasz erre

zitucska

3 éve, 5 hónapja és 25 napja

Unokaöcsémnek majd megmutatom, ő szeretne valami ilyesmi tv-t konzoljához.

válasz erre

kalifa

3 éve, 5 hónapja és 25 napja

Azta de jó ára van és milyen szép képe.

válasz erre