4 évesen menstruált, 5 évesen a változó korba lépett egy ritka betegségtől szenvedő kislány

Brauny , 2017. október 11.
Emily Dover egy mindössze 5 esztendős kislány, aki első ránézésre egy teljesen átlagos gyermek annyi különbséggel, hogy egy kicsit fejlettebb, mint társai, ezáltal testmagassága kicsit nagyobb, pattanások gyötrik, valamint szőrzete mellett elkezdtek nőni a mellei.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Az ok nem más, minthogy Emily egy nagyon ritka betegségtől, az Addison-kórtól szenved, aminek hatására már a születését követően szokatlanul gyors növekedésbe kezdett, ezáltal már négy hónaposan akkora volt, mint egy egyéves gyermek, kétévesen pedig már nőttek a mellei.

A kislányról csak 4 éves korában derült ki, hogy milyen betegségtől szenved, az Addison-kór ugyanis egy nagyon ritka elváltozás, aminek részeként a mellékvesék rosszul működnek, így a szervezetből hiányzik a szabályozásért felelős kortizol és aldoszterol hormon.

Édesanyja szerint kislánya esélyt sem kapott rá, hogy normális gyermekként éljen, hiszen 5 évesen már a menopauza tünetei gyötrik, miután az orvosok hormonterápiát kezdtek alkalmazni nála, miközben a gyermeken az autizmus tünetei is megfigyelhetők.

A család azonban reménykedik abban, hogy Emily a mostani kezelések után talán egészségesen élhet majd.

4 évesen menstruált, 5 évesen a változó korba lépett egy ritka betegségtől szenvedő kislány - 2. kép

 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!