12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

4+1 dolog, amiért szeretjük az őszt

2014. október 25.
2.0651
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Az ősz megérkezése miatt nagyon sokan szomorúak, hiszen bár eddig az átmeneti évszak igencsak jó időt tartogatott, azonban elmúltak a laza nyári éjszakák, a kellemes strandidők és így tovább. Márpedig mi azt tartjuk, hogy minden évszaknak, ezáltal az ősznek is megvannak a maga szépségei, így összeszedtünk most 4+1 dolgot, amiért te is megszeretheted az őszt! Merthogy a hideg és ködös reggelek mellett vannak szépségei is ennek az időszaknak!



4+1 dolog, amiért szeretjük az őszt - 2. kép

1. Borfesztiválok, szüretek, újbor!

Aki ősszel is folytatni szeretné a nyári bulisorozatot, az egy kis leleményességgel, illetve egy kicsit melegebb öltözetben ugyanúgy megteheti, hiszen az ősz a borfesztiválok, illetve a szüreti felvonulások időszaka, amelyek tökéletes teret engednek egy kis önfeledt mulatozásnak. Ebben az időszakban elmehetünk, és részt vehetünk továbbá szüreteken - amelyek általában mindig nagy bulinak ígérkeznek -, de megkóstolhatjuk végre az újbort is, aminél finomabb garantáltan nincs más nedű ezen a világon.

2. Finom és forró italok!

Az őszben az a jó, hogy a nyári jeges frissítők helyét átveszik a finom és ízletes forró italok! Hogy miről van szó? Az általános finom teák mellett ismét lehet csinálni egy kis forralt bort, de a hidegben még a kávé, valamint a kakaó is sokkal jobban esik majd. Ne is tegyél mást, csak vegyél magadnak valami finom teát - lehetőleg olyant, amit még nem kóstoltál -, főzz egy csészével, és ülj ki a teraszra. Miközben szürcsölgeted az isteni nedűt, gyönyörködj az őszi tájban!

3. Vegyük elő a divatos csizmákat!

Az ősznél jobb időpontot nem is találhatnánk ahhoz, hogy ismét hódoljunk egy kicsit az aktuális divatnak, elmenjünk vásárolni, vagy elővegyük még tavalyról megmaradt divatos kabátkáinkat és csizmáinkat. Főleg a csizma igencsak divatos idén is, ezáltal amennyiben szeretjük ezt a ruhaneműt, állítsunk össze hozzá illő darabokat, és máris hódolhatunk a trendnek.

4+1 dolog, amiért szeretjük az őszt - 3. kép


4. Sütőtök-sütőtök, te csodás!

Az ősz a sütőtök időszaka is! Nem csak megsütve és kikanalazva egy roppant ízletes, valamint egészséges finomság, hanem többek között kitűnő turmixokat is készíthetünk belőle magunknak. Ha ez nem lenne elég, közeleg a Halloween, ezáltal éppen itt az ideje egy kis dekorációnak, ami lehet egyszerű őszi hatású, néhány tökkel, sárgult falevéllel, makkal és gesztenyével, de a gyerekek bevonásával ijesztő töklámpásokat is készíthetünk belőlük..

+1. Azok a csodálatos színek a séták alatt!

Noha ősszel nem sokan szeretnek kimozdulni a hűvösebb időjárás miatt, de érdemes mégis rászánni magunkat minden nap egy kis sétára, hiszen ilyen csodálatos színeket és illatokat az év többi szakában garantáltan nem tapasztalhatunk, mint ilyenkor ősszel. Ezen felül pedig az őszi séta egészségügyileg is hatásos, hiszen így szervezetünket fokozatosan szoktathatjuk hozzá a hideg időjáráshoz, amivel elkerülhetjük a betegségeket is!
6 hozzászólás

Regina

10 éve, 1 hónapja és 3 napja

Mindegyik ok miatt szimpatizálok az ősszel, de a kedvencem a sütőtök és a szüret mosolygó smiley

válasz erre

monyó

10 éve, 2 hónapja és 25 napja

Imádom a csodás színeket, az illatokat és a forró italokat. mosolygó smiley

válasz erre

Carrie

10 éve, 2 hónapja és 25 napja

Divatos csizmák és sálak és kabátok! röhögő smiley A kedvenceim!

válasz erre

Gucci

10 éve, 2 hónapja és 25 napja

Az esőn és a hidegen kívül mindent szeretek az őszben, de főleg azt, hogy nemsokára itt a karácsony röhögő smiley

válasz erre

Babóca

10 éve, 2 hónapja és 25 napja

Mondjuk a nyarat jobban szeretem, de az ősznek is megvan a maga szépsége. mosolygó smiley

válasz erre

zsebibaba

10 éve, 2 hónapja és 25 napja

Nekem az egyik kedvenc évszakom. mosolygó smiley Nagyon imádom a szép színeket és a finom forró csokit.

válasz erre