35 °Ckevés felhő
2022. június 29., szerda • Péter, Pál

3 tuti tipp, amivel kimaxolhatod az estéid!

Szofi Kakuk , 2022. május 14.
Az esték a legtöbbünknél talán rohanósan telnek, pont úgy, mint a reggelek. Még arra sincs idő, hogy időt szánjunk a szeretteinkre vagy esetleg magunkra. Megnézzünk egy-egy részt a kedvenc sorozatunkból vagy csak felhívjuk a legjobb barátnőnket, miközben épp egy pohár bort szürcsölünk. Hosszútávon a túlterheltség nem vezet semmi jóra, így szeretnénk néhány egyszerű tippel segíteni neked is, hogy könnyebben megtartsd az egyensúlyt a napjaid alatt. Fontos, hogy kereteket szabjunk és ugyanúgy, mint jó esetben reggel, este is kell lennie egy felépített, jól működő rutinnak. Ennek kialakításában a következő 3 dolog biztosan hasznos lesz a számodra.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Meditálj a stresszmentesítésért!

A meditációt nagyon fontos lenne elsajátítania mindenkinek. Az egészségügyi hatása nagyon sokrétű, mindamellett, hogy stressz-mentesít, a légző-gyakorlat által lelassul a keringés és a gondolatok is kitisztulnak. Meditálás közben a belső hangunkra figyelünk és ezáltal a magunkkal való kapcsolatot is erősíthetjük. A gyakorlatokat számos formában elvégezhetjük, zenével vagy nélküle, vezetett meditáció által vagy intuitívan. A lényeg az, hogy próbáljuk meg kiélvezni esténként a magunkra szánt néhány percet.

3 tuti tipp, amivel kimaxolhatod az estéid! - 2. kép

Tervezd meg a következő napod!

Azért, hogy ne kelljen minden egyes percben aggódni a napi teendők miatt, sokkal célravezetőbb az, ha előre tekintesz és amennyire csak tudod betáblázod a napod, persze nem görcsösen, hiszen akár az ellenkező hatást is elérheted! Gondolkodj időblokkokban, így bizonyos ideig tudsz egy dologra fókuszálni, ám a nap folyamán ezáltal sok mindennel is foglalkozhatsz és eredményeket is látni fogsz!

3 tuti tipp, amivel kimaxolhatod az estéid! - 3. kép

Törődj magaddal!

Az önmagunkkal törődés nemcsak a szépségápolásról szól, csinálj olyan dolgokat esténként, ami feltölt! Olvass regényt, kézműveskedj vagy vedd elő a körömkészleted és készíts valamilyen friss mintát, ami illik majd a következő napjaid hangulatához! Nem kell nagy dolgokban gondolkodni, a lényeg itt csakis te vagy és az, hogy rájöjj, hogy mik azok az elfoglaltságok, amik igazán örömmel töltenek el.

3 tuti tipp, amivel kimaxolhatod az estéid! - 4. kép

Az esti rutin megalapozza a következő napot, így al alvási időt is mindig érdemes számon tartani, átlagosan 7-8 óra pihenésre van szüksége a szervezetnek, hogy másnap teljes gőzzel tudjon haladni a napi teendőkkel. Az esti órákban az étkezést se vigyük túlzásba, egy-egy falat semmiség rendben van, de a nagy lakomákkal semmiképpen se terheljük le a szervezetet! Szellőztessünk és az elcsendesedés kedvéért kiegészítésként használjunk füstölőt vagy illatgyertyát!
 
2 hozzászólás

csillucs • Nagymester #2 • 1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Minden este olvasok, nekem ez az igazi kikapcsolódás egy hosszú nap végén.

Sandy • Messiás #1 • 1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Nekem az alvás és a pihenés bőven elég.