13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

3 tipp, hogy idén végre rávedd magad az olvasásra!

2022. január 12.
60.0771
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
Az év elején, bár már bőven benne vagyunk az év elejében, de még így is most kezdenek kirajzolódni, hogy milyen új szokások, kihívások azok, amik végtére is beiktathatóak lesznek a mindennapokba is. Az olvasás például az egyik legnépszerűbb fogadalom, sokak még könyv darabszámot is lejegyeznek, amire vissza lehet tekinteni majd az év végi lecsendesedéskor, évösszegzésnél. Mi is nagyon szeretünk olvasni, így az oldalon is megtalálhatóak nagyobb számban is könyvajánlók, ám most konkrét tanácsokkal jöttünk, amik segíthetnek plusz megterhelés nélkül egy kis rendszert vinni az olvasási szokásaidba. Tarts velünk, ha szeretnél apró szokások segítségével, akár duplázni az év végére az olvasott könyveid számát illetően!


Csatlakozz egy könyvklubhoz!

Az olvasmányok növelésére egy nagyon jó módszer az, ha csatlakozol egy könyvklubhoz. Ilyen esetben, bár valószínűleg nem te fogod kiválasztani az adott olvasmányt, de a folyamatos ellenőrzés, közös kibeszélők végett biztosan felerősödik benned a az a vágy, hogy márpedig én ezt a könyvet el fogom olvasni! A közösségben való olvasás során motiválhatjátok is egymást, így ha éppen kicsit lemaradsz, mások haladása, néhány megjegyzés, érdekes gondolatmenet átlendíthet a lustaságon vagy az időhiányon. Az olvasmányaid növekedésével pedig, egy támogató közegre is lelhetsz és kitudja, benne van a pakliban, hogy új barátságokra is találhatsz.

3 tipp, hogy idén végre rávedd magad az olvasásra! - 2. kép

Iratkozz be egy könyvtárba és kölcsönözz!

A könyvtározás ismételten egy új élményt és szokást hozhat az életedbe. Ezek az intézmények csendesek, szépek és rengeteg kincset rejtenek. Akár 2-3 havonta egy nagyobb túrát is tehetsz és hagyhatod, hogy megszólítson valami a polcokon, majd kikölcsönözve azt, el tudsz merülni az általa kínált történetben. A feeling mellett, havonta több 1000 Ft-ot sem kell ezáltal elköltened, csak egy egyszeri tagságot kifizetned. Az Országos Széchényi Könyvtárat mi különösen ajánljuk felfedezésre!

3 tipp, hogy idén végre rávedd magad az olvasásra! - 3. kép

Olvass a hangulatod szerint!

A harmadik pro tippünk az, hogy ne másokat kövess, ne a sikerlistákat olvasd, sokkal inkább hagyd, hogy a könyvesboltban vagy egy online shopban megszólítson valami! Keresgélj az érdeklődési körödnek megfelelően vagy indulj el egy olyan úton, hogy a kedvenc sorozataid könyvváltozatát olvasod végig! A könyvválasztás mellett ne feledkezz meg a hangulatodról sem, ha úgy érzed, hogy egy könnyed, vidám történetre vágysz, akkor ne akarj haladni a választott thriller könyveddel. Hallgass a belső megérzéseidre, válassz olyan olvasmányokat, amelyekkel valamilyen formában rezonálsz!

Reméljük, hogy az idei évben is számos remek könyvélménnyel gazdagodsz majd és a három apróság segítségedre lesz majd abban, hogy tudatosabban és rendszeresebben válaszd a könyveket, szemben a sorozatokkal esténként.
könyvajánlók, ám most konkrét tanácsokkal jöttünk, amik segíthetnek plusz megterhelés nélkül egy kis rendszert vinni az olvasási szokásaidba. Tarts velünk, ha szeretnél apró szokások segítségével, akár duplázni az év végére az olvasott könyveid számát illetően! '>
1 hozzászólás

debbie

2 éve, 5 hónapja és 15 napja

Szeretek olvasni, de keveset szoktam. Sajnos sorozatot egyszerűbb nézni mint olvasni egy hosszú nap után.

válasz erre