13 °C
enyhe eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

3 kristály, ami az élet több területén is hasznos lehet!

2019. október 05.
10.0321
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A kristályok gyógyító, energetizáló hatásában sokan kételkednek és a legtöbben inkább azért választják ezeket a köveket, mert a különféle formák és színek remek dekorációs elemként szolgálnak a lakás egyes pontjaiban. Azonban, a kristályoknak is vannak rezgéshullámai, amik képesek lehetnek akár bevonzani azt a személyt is, akinek éppen feladata van velünk, a választott kő tulajdonságain keresztül.


Szinte nincs is olyan vásár vagy kézműves bolt, ahol ne lehetne beszerezni néhány gyönyörű darabot ezekből, mégis a kiválasztásuknál nagyon körültekintőnek kell lenni, mert ezeket a köveket előszeretettel hamisítják, készítik el őket műanyagokból is. A következőkben a kristályokról összeszedett általánosabb és érdekesebb tulajdonságokat szedtük össze, amelyek azok számára még érdekesebbek lehetnek, akik fogékonyabbak a spirituális dolgokra.

3 kristály, ami az élet több területén is hasznos lehet! - 2. kép

Ha hiszünk, ha nem, ezeknek a köveknek a gyógyító, nyugtató hatásában, érdemes néhány kisebb darabot beszerezni belőlük, mert az energiaellátásuk is segíthet az élet bizonyos területein vagy egyszerűen, a szépségükkel varázsolhatnak el minket.

Az állatövi jegyek alapján, jó néhány kő be van sorolva egyes csillagjegyhez, amelyek képesek felerősíteni a személyiségjegyeket vagy pozitívabb, kiegyensúlyozottabb kisugárzást adni a tulajdonosának. A köveket, minden egyes szakértő úgy javasolja kiválasztásra, hogy aszerint döntsünk, ami a kő irányából első benyomásként ér bennünket. Ez vonatkozik a formára, a színre, az érdességre, de még a méretre is.

A köveket, mielőtt hazavisszük és beillesztjük a hálószobánk vagy a nappalink egyes zónáiba, ajánlott alaposan megmosni, hogy az előző tulajok és az eladók energiaszintjétől is megszabaduljunk. Ezután a földelés és a stabilitás miatt helyezzük őket magasabb pontra és lehetőleg fa talpazatott kapjanak. Ezzel ugyanis megkönnyíthetjük a kövek energiaáramlását és sokkal kevésbé fognak az egymás mellé helyezett darabok zavart okozni egymás rezgésköreiben.

3 kristály, ami az élet több területén is hasznos lehet! - 3. kép

1. A rózsakvarc, mint örök befutó!

A szeretet kövének is hívott rózsakvarc, a legnépszerűbb kristályok között szerepel. A csiszolt és a csiszolatlan verziója is majdhogynem minden háztartásban ott ül valamelyik polc tetején, olykor akár több méretben is. A rózsakvarc energiája az érzelmekhez kötődik, a nőiesség egyik szimbóluma. A megfelelő partner bevonzása érdekében, a termékenység fokozására, de még a nyugalomra vágyó szív is magáénak fogja érezni ezt a halványrózsaszín színű kristályt.

2. A kreativítás kristálya, a citrin!

Az önkifejezést elősegítő kő képes fokozni a kreativítást és az új ötletek, eszmék megvalósítását. A citrin egy napsárga erezetes kő, amely, az önbizalom löketének köszönhetően remek választás lehet a kreatív alkotói folyamatokat végző embereknek. Mindezek mellett rendkívül erős a védelmező ereje is, amit annak is köszönhet, hogy ez a kő a Nap energiáját is magában hordozza.

3 kristály, ami az élet több területén is hasznos lehet! - 4. kép

3. A nyugalmat hozó szelenit!

A szelenit egy átlátszó, fehér színű kő, amely képes a negatív érzelmeket és rezgéseket leválasztani az auráról. A követ meditációra is lehet alkalmazni, mert rendkívüli a spirituális termékenysége. A mentális egészség fenntartását is támogatja és segít tisztán látni bizonyos helyzeteket és eseménysorozatokat.

A kristályok sokszínűségét leginkább, az emberi személyiségjegyek egyedi, színes kavalkádjához lehetne hasonlítani. Minden egyes kristálynak megvan a maga története, erőssége és a gyengesége egyaránt. Ahhoz, hogy a rezgéshullámok megfelelően tudjanak segíteni minket, mindenképpen kell időt szánni a kövek megóvására, tisztítására és az elhelyezésükre is. A legkedvencebb darabjainkat akár ékszer formájában is magunkkal vihetjük, de a marokkő verziók is kísérhetnek az utunkon.

Ha még többet szeretnél megtudni a kristályokról, akkor érdemes elolvasni a Gyógyító kristályok című könyvet, melyről bővebben itt olvashatsz.
2 hozzászólás

Sandy

4 éve, 9 hónapja és 26 napja

Biztos van bennük valami, sokan hisznek ezekben.

válasz erre

Lili

4 éve, 10 hónapja és 11 napja

Nekem karkötőben van olyan, ami kifejezetten a születési időmhöz való. Néha szoktam hordani és a napra is kitenni, hogy feltöltse magát. Nem igazán hiszek ebben, de ki tudja.

válasz erre