13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

3 házi készítésű szépségápolási termék karácsonyra

2018. december 16.
8.8671
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Nyakunkon a karácsony, és sokan csak ilyenkor döbbennek rá arra, hogy hiába minden igyekezetük, nem sikerült annyi pénzt félretenniük, hogy mindenkit meg tudjanak lepni valami kis aprósággal. Ilyenkor az egyik legjobb dolog, amit tehetünk, hogy megpróbálunk a saját kezünkkel összeállítani valami kis ajándékot, amihez nem kizárt, hogy a legtöbb alapanyag meg is van otthon, tehát minimális költekezésre lesz szükségünk. Ha neked is felkeltettük a figyelmedet, adunk három szuper ötletet a témában!


1 Fürdőbomba

Hogy micsoda? Igen, fürdőbomba, amibe szó szerint bombasztikus illatokat zárhatsz te magad is úgy, hogy közben a boltban gyakran több ezer forintot kérnek el egy-egy hasonló minőségi termékért. Ha elkészítenéd, először is kell hozzá egy nagyobbacska tál, amibe legalább egy negyed pohár szódabikarbónát és fél pohár citromsavat szórsz. Az arányokra figyelj, hiszen ennek mértékéhez kell illesztened a mandulaolajat - kétdecis pohár esetén 2-3 evőkanál, attól függ mennyire erős illatot akarsz -, majd készíts egy jó erős kamillateát, amiből egy-két evőkanállal szintén belekeverhetsz a masszába, akár a virágokat is, ha kellemes kamillaillatot szeretnél. A masszát jól dolgozd össze, majd ha szappanszerűvé vált, szedj ki a tálból kisebb darabkákat, és gyúrj belőle apró golyókat - ha nem megy, hígítsd még olajjal -, majd tedd őket száraz helyre, pár nap alatt kiszáradnak, és csomagolhatók.

3 házi készítésű szépségápolási termék karácsonyra - 2. kép

2. Arcradír

A szép bőr titka a rendszeres testradír használatában keresendő, ezáltal kifejezetten az arcra megálmodott radír az egyik legjobb alternatíva, ha egyenletes, sima és puha bőrt szeretnénk. Az egyik legjobb módszer, ha mandulát használunk hozzá - a bolti termékek zömében is az van -, ezáltal ha van otthon, akkor őröljünk, ha nem, akkor vegyünk egy nagyon keveset, hiszen krémbe keverve az egyik legjobb hatást fejti ki a bőr elhalt hámsejtjeire. Ha egy kisebb tégelyt meg akarsz telíteni vele, akkor őrölj egy maréknyi mandulát, azt tedd bele 10 evőkanál mézbe és öt evőkanál citromlébe, majd jó alaposan keverd össze. A kapott massza egy nyúlós és ragacsos dolog lesz, de az arcon elképesztően jó hatást fejt ki, érdemes neked is használnod!

3 házi készítésű szépségápolási termék karácsonyra - 3. kép

3. Testápoló

Bár kell hozzá néhány extra dolog, de ha egy kicsit komolyabb házi készítésű kozmetikummal szeretnél meglepni valakit karácsony alkalmából, akkor érdemes lehet egy szuper testápolót készítened hozzá. Az illatot itt csak te határozod meg annak függvényében, hogy milyen illóolajad van otthon, vagy milyent vásárolsz hozzá. Az elkészítéshez szükséged lesz valamennyi méhviaszra, amit olvassz meg, majd keverj hozzá ugyanannyi shea vajat és kókuszvajat, melegében pedig jó alaposan keverd el őket és add hozzá az illóolajat. Ha a keverék elkészült, öntsd egy kis tégelybe, majd tedd hideg helyre, hogy kihűljön, és amint megszilárdult, már használható is. Ugyanolyan, mint a bolti!
3 hozzászólás

Gucci

5 éve, 8 hónapja és 24 napja

Én inkább megveszem. Nincs ehhez türelmem.

válasz erre

EszterSzabadkai

5 éve, 8 hónapja és 25 napja

Fürdőbomba jó ötlet.

válasz erre

hemberender

5 éve, 8 hónapja és 25 napja

Jó az ilyen, csak nincs az embernek türelme megcsinálni.

válasz erre