9 °C
tiszta égbolt
2024. április 26., péntek
Ervin

35 évet mobilozott tavaly a magyar

2014. augusztus 14.
1.9121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság legfrissebb adataiból kiderült, hogy minden eddiginél többet mobilozott a tavalyi évben a magyar, így 2013-ban több mint 18 millió percet, avagy közel 35 évnek megfelelő időt töltöttünk telefonálással.

Ez csak a telefonbeszélgetések idejét jelenti, ezáltal a kutatás nem számolt azokkal a beszélgetésekkel, amelyeket okostelefonunk egyéb szolgáltatásain, így például a Skype-on keresztül indítottak.

Érdekesség, hogy ma már minden magyar emberre több mint egy előfizetés jut, így az adatok szerint 100 emberhez 116,8 előfizetés tartozik, ami az uniós átlagot tekintve is kiemelkedően magasnak tekinthető.

Noha a mobilos beszélgetések mennyisége megemelkedett, a vezetékes telefonálás is még mindig szép eredményeket tud felmutatni, így ilyen formában 5 millió percet beszélt tavaly a magyar társadalom.

Arról sajnos a kutatás nem adott tájékoztatást, hogy konkrétan mennyi időt töltünk el a mobilunkkal, ha a telefonálás mellett az internetezést is hozzávesszük, de vélhetően újabb megdöbbentő eredmények születnének a vizsgálódás során.