9 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

2019-ben még inkább hódít a zero waste életmód

2019. január 11.
7.6431
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
Kevesebb hulladék, egyszerűbb élet közli Bea Johnson a Zero Waste otthon szülőanyja.

Az előző évek tapasztalatai alapján a környezettudatosság és a zero waste életmód emberek millióit mozgatta meg világszerte, hol trendből, hol pedig a természeti katasztrófák vészes adatai miatt érzett bűntudat kapcsán. Egy biztos, a fentarthatóság 2019-ben is nagy figyelmet kap.

A következőkben néhány tippet olvashattok, hogy mire is érdemes odafigyelni, ha valóban át akar térni az ember erre az életformára és nem csak trendkövető akar lenni.

Vásárolj minőséget, ne mennyiséget!
Az egyik legnagyobb hiba, amit az ember elkövethet vásárláskor az az, hogy halmoz, ráadásul feleslegesen. Ha körülnézünk a fiókjainkban, a sminkes polcunkon számos nem használt, porosodó terméket és tárgyat találunk kihasználatlanul. Ezeket érdemesebb elajándékozni és megtanulni, hogy mit is jelent a minimalizmus.

A környezettudatosság az apróságokban rejlik!
Csökkentsd az ökológiai lábnyomod!

Nem mindegy, hogy hogyan távozik a vásárló egy bevásárlóközpontból és az sem mindegy hol és mennyit vásárol az illető. A termelői piacok, a friss zöldségesek a sarkon, bár drágábbak, mint egy-egy szupermarket, de hosszútávon kifizetődőbb élményt is nyújtanak. A zero waste otthon nem egy trend, hanem egy életforma, amit nem egyik napról a másikra lehet elsajátítani.