2020. február 19., szerda • Zsuzsanna

2019-ben még inkább hódít a zero waste életmód

Szofi Kakuk , 2019. január 11.
Kevesebb hulladék, egyszerűbb élet közli Bea Johnson a Zero Waste otthon szülőanyja. Az előző évek tapasztalatai alapján a környezettudatosság és a zero waste életmód emberek millióit mozgatta meg világszerte, hol trendből, hol pedig a természeti katasztrófák vészes adatai miatt érzett bűntudat kapcsán. Egy biztos, a fentarthatóság 2019-ben is nagy figyelmet kap.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A következőkben néhány tippet olvashattok, hogy mire is érdemes odafigyelni, ha valóban át akar térni az ember erre az életformára és nem csak trendkövető akar lenni.

  Vásárolj minőséget, ne mennyiséget!
Az egyik legnagyobb hiba, amit az ember elkövethet vásárláskor az az, hogy halmoz, ráadásul feleslegesen. Ha körülnézünk a fiókjainkban, a sminkes polcunkon számos nem használt, porosodó terméket és tárgyat találunk kihasználatlanul. Ezeket érdemesebb elajándékozni és megtanulni, hogy mit is jelent a minimalizmus.

  A környezettudatosság az apróságokban rejlik!
 Csökkentsd az ökológiai lábnyomod!

Nem mindegy, hogy hogyan távozik a vásárló egy bevásárlóközpontból és az sem mindegy hol és mennyit vásárol az illető. A termelői piacok, a friss zöldségesek a sarkon, bár drágábbak, mint egy-egy szupermarket, de hosszútávon kifizetődőbb élményt is nyújtanak. A zero waste otthon nem egy trend, hanem egy életforma, amit nem egyik napról a másikra lehet elsajátítani.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!