2017-es karácsonyi trendek

Brauny , 2017. november 29.
Mint a divatvilágban, úgy természetesen a karácsony tekintetében is minden évben más trendek uralkodnak. Bár nyilván az ünnep egy sokkal kötöttebb téma, mint a ruházkodás, ellenben azért minden évben vannak újdonságok, amiket érdemes lehet nézni azoknak, akik a karácsonyfájukat és a dekorációt is szeretnék trendin felöltöztetni. Hogy idén miféle divat uralkodik majd idén karácsonykor? Lássuk!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Feketében a szeretet ünnepén

A színek terén bár jelentős változások nincsenek az irányvonal terén, ha csak az nem, hogy meglepő módon, a történelemben talán először a fekete szín is megjelent a dekorációban. Bár fekete karácsonyfadíszekre ne számítsunk, de például a hátterek, az égősorok kábelei vagy a hangsúlyos árnyékolás például igencsak jelentőssé válnak. Persze ez nem jelenti azt, hogy az eddigi piros, sárga vagy kék színű díszek ne kerülhetnének fel a fára, hiszen ezek miatt sem fognak kinézni titeket az idén.

2017-es karácsonyi trendek - 2. kép

2. A fantáziádra bízva


Az idei karácsonyi trendek közül az egyik igazán jelentős a fantáziavilágok megelevenedése, ami az eklektikus és játékos vonalat erősíti. Mesefigurák, mangák, fantasy teremtmények, csipkék, címerek, de akár még emblémák is bátran megjelenhetnek a fán, így csak rád van bízva, hogy a saját ízlésednek megfelelően pontosan mi kerülhet majd fel rá dekorációként.

3. A hagyományok tisztelete

Éljünk bármelyik részén is a világnak, próbálja meg kiszorítani az életünkből bármilyen erőszakosan is a hagyománytiszteletet a multikulturalizmus, őseink hagyatéka karácsonykor jelenik meg talán a legjobban. Nincs ez másként idén sem, így az ősi és rusztikus stílus az idei ünnepek alatt is mindennél fontosabb lesz majd. Szimbolika, ételszerű díszek vagy nagyanyáink csinos kis függői egyaránt felkerülhetnek idén a fára, és meséljünk bátran őseinkről, múltunkról és hagyatékunkról ezek láttán gyermekeinknek a fa körül ülve.

4. A természet jegyében

Az idei karácsony a trendek jegyében rendkívüli módon épít a természetre. A természetesség és a természet egyaránt megjelenhet a fákon, legyen szó akár tengeri vonatkozású dolgokról, akár virágos mintákról és formákról, valamint természetes színekről, mint milyen a menta, a rózsa vagy a mész.

2017-es karácsonyi trendek - 3. kép

5. A modern hatások


Mivel 2017-et írunk, természetes hogy a modern hatások is megjelennek az idei karácsonyi trendek között, az esztétikus és kifinomult megoldások mellett. Elegancia, fény, ipari tervezés, arányosság, monolitikus formák, gazdag színpaletta és fémes színek a jellemzőek ezen a téren az egész ünnepi vonulatra. Ha tehát valamit túl modernnek látunk a fán, nyugodjunk meg bátran, mert divatos az idén!
 
1 hozzászólás

Mirjam • Messiás #1 • 1 éve, 1 hónapja és 12 napja

Én nem követem ezeket a trendeket. Maximum égők terén mert jobb a led.