13 °Cköd
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

Zserbó

Mariann , 2014. április 19.
Mai receptünk a klasszikus Zserbó, melyet nem csak karácsonykor készítünk előszeretettel, hanem húsvétkor is. A finom sütemény nem tartozik a legkönnyebben elkészíthető desszertek közé, de nem is olyan bonyolult.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:

Tésztához:
 35 dkg liszt
 1 tojás
 5 dkg cukor
 20 dkg vaj
 1 dl tej
 1 dkg élesztő
 csipet sütőpor
 csipet só

Töltelékhez:
 15 dkg darált dió
 9 dkg cukor
 20 dkg baracklekvár

Csokimázhoz:
 10 dkg csokoládé
 1-1,5 dl tej

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük, a puha vajat belemorzsoljuk és hozzáöntjük az élesztőt, a cukrot és a tojást. Jól összedolgozzuk, majd három egyenlő részre osztjuk.

Kinyújtjuk tepsi méretűre a tésztákat. A diót összekeverjük a cukorral. Az első tésztát egy vajjal kikent tepsibe tesszük, majd megkenjük lekvárral és megszórjuk a diós keverékkel. Jön a következő tészta, majd szintén a lekvár és a dió. Végül az utolsó tészta.

Villával megszurkáljuk a tészta tetejét. Előmelegített sütőben 170 fokon, körülbelül 40 perc alatt készre sütjük. A csokit feldaraboljuk, és vízgőz felett megolvasztjuk. Teszünk hozzá egy kevés tejet és az olvasztott csokit ráöntjük a kihűlt süteményre.
 
6 hozzászólás

Regina • Megszállott #6 • 6 éve, 11 hónapja és 8 napja

Nagyon szeretem

Kicsi • Überbrutál #5 • 7 éve, 2 napja

Nálunk Anyukám süti.. Most is készült két adag!

Linda • Polihisztor #4 • 7 éve, 2 napja

Én nem szeretem nagyon a zserbót, nem tudom miért.

Pillangó • Hiperaktív #3 • 7 éve, 2 napja

Én is pont zserbót csináltam idén. Bár valamiért a csokimáz nem sikerült. Nem értem. De így is jó lett. Ehető.

Sonci • Messiás #2 • 7 éve, 2 napja

Dió miatt nem szeretem.

monyó • Überbrutál #1 • 7 éve, 2 napja

Imádom!