13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Zsemlemorzsás spárga

2019. május 02.
7.8771
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Még mindig lehet sok helyen kapni friss sprágát, amiből készíthetünk nagyon finom, roppanós zsemlemorzsás spárgát. Nagyon könnyű elkészíteni és köretként is kiváló, de önmagában is nagyszerű étel.


Hozzávalók:
1 csokor spárga
150 g kenyérmorzsa
150 g liszt
50 g reszelt parmezán
2 db tojás
só, bors

Elkészítés:
A spárgákat alaposan mossuk meg és hagyjuk lecsepegni. Ahol a szár eltörik, onnan jó a spárga, a többi részét dobjuk ki, hiszen az fás lehet. Megpucolni nem muszáj, csak ha nagyon vastagok a spárgák. Ezután megforgatjuk a spárgákat a lisztben, majd a felvert tojásokban. A kenyérmozsát, a sót, a borsot és a parmezánt keverjük össze, majd végül ebben is forgassuk meg a spárgákat.

Egy kevés olajjal megkent tepsire tesszük a kész spárgákat és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük a spárgákat.
nincs még hozzászólás