Még mindig lehet sok helyen kapni friss sprágát, amiből készíthetünk nagyon finom, roppanós zsemlemorzsás spárgát. Nagyon könnyű elkészíteni és köretként is kiváló, de önmagában is nagyszerű étel.
Hozzávalók:
1 csokor spárga
150 g kenyérmorzsa
150 g liszt
50 g reszelt parmezán
2 db tojás
só, bors
Elkészítés:
A spárgákat alaposan mossuk meg és hagyjuk lecsepegni. Ahol a szár eltörik, onnan jó a spárga, a többi részét dobjuk ki, hiszen az fás lehet. Megpucolni nem muszáj, csak ha nagyon vastagok a spárgák. Ezután megforgatjuk a spárgákat a lisztben, majd a felvert tojásokban. A kenyérmozsát, a sót, a borsot és a parmezánt keverjük össze, majd végül ebben is forgassuk meg a spárgákat.
Egy kevés olajjal megkent tepsire tesszük a kész spárgákat és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük a spárgákat.