Zsemlemorzsás spárga

Mariann , 2019. május 02.
Még mindig lehet sok helyen kapni friss sprágát, amiből készíthetünk nagyon finom, roppanós zsemlemorzsás spárgát. Nagyon könnyű elkészíteni és köretként is kiváló, de önmagában is nagyszerű étel.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 csokor spárga
 150 g kenyérmorzsa
 150 g liszt
 50 g reszelt parmezán
 2 db tojás
 só, bors

Elkészítés:
A spárgákat alaposan mossuk meg és hagyjuk lecsepegni. Ahol a szár eltörik, onnan jó a spárga, a többi részét dobjuk ki, hiszen az fás lehet. Megpucolni nem muszáj, csak ha nagyon vastagok a spárgák. Ezután megforgatjuk a spárgákat a lisztben, majd a felvert tojásokban. A kenyérmozsát, a sót, a borsot és a parmezánt keverjük össze, majd végül ebben is forgassuk meg a spárgákat.

Egy kevés olajjal megkent tepsire tesszük a kész spárgákat és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük a spárgákat.
 
nincs még hozzászólás