2019. december 12., csütörtök • Gabriella

Zöldségleves

Mariann , 2013. november 13.
Egy forró tál levesnél nincs is jobb, főleg ha megvagyunk fázva. Így mutatunk egy egészséges, vitaminokban gazdag levest, melyet még a gyerkőcök is örömmel fognak megenni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2-3 darab sárgarépa
 2 darab fehérrépa
 karfiol
 brokkoli rózsák
 gomba
 150 g borsó
 friss petrezselyem
 2 fej vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 1 szál újhagyma, zöldjével együtt
 3 evőkanál olivaolaj
 kevés eperlevél tészta
 ételízesítő, só, bors

Elkészítés:
A hozzávalókat feldaraboljuk, majd egy nagy lábosba olivaolajon kicsit megpirítjuk. Felöntjük vízzel és ízesítjük a levest sóval, borssal és ételízesítővel. Az apróra vágott petrezselyem egy részét is beletesszük.
Addig főzzük, míg nem kezd el puhulni a zöldségünk. Hozzáadjuk a tésztát, mely amint megfőtt, tálalhatjuk is a levest.
Tányérokba kiszedjük, és a maradék petrezselyemmel díszítjük.

Aki pikánsan szereti a levest, az bátran tegyen bele erőspaprikát, chili paprikát. Illetve bármilyen más zöldséget is használhatunk, legyen az burgonya, póréhagyma stb.
 
6 hozzászólás

bea74 • Pipi #6 • 6 éve, 6 hónapja és 8 napja

Imádom a leveseket!

Réka • Csirke #5 • 6 éve, 7 hónapja és 4 napja

Nem vagyok valami leveses, de hétvégente azért eszek szüleim szoktak készíteni én szeretem

Mariann • Megszállott #4 • 6 éve, 7 hónapja és 7 napja

nem kedvelem a leveseket, de e gusztán hangzik

Minoni • Polihisztor #3 • 6 éve, 7 hónapja és 8 napja

Még sosem csináltam sima zöldséglevest, mindig megbolondítom valamivel...

Gizus • Überbrutál #2 • 6 éve, 7 hónapja és 8 napja

Nekem a húsleves a kedvencem de ezt is kifogom próbálni

Sandy • Messiás #1 • 6 éve, 7 hónapja és 8 napja

Hmmmmm, kedvenc kajáim egyike!