Mai receptünk egy nagyon egészséges reggeli, amit akár vacsorára is fogyaszthatunk. Vegetáriánusoknak is kiváló, ugyanis nem tartalmaz húst. Az avokádó rengeteg jótékony vitamint tartalmaz, így érdemes diéta alatt is fogyasztani.
Hozzávalók:
4 db avokádó
1 db kaliforniai paprika
2 db paradicsom
1 db citrom
1 csokor zöldhagyma
kisebb darab uborka
fél csokor petrezselyem
kevés olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
Az ételhez válasszunk érett avokádókat, azoknak a húsátsokkal könnyebb eltávolítani. Mindegyik avokádót mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe és vegyük ki a magot. Ezután egy kanál segítségével kanalazzuk ki az avokádó húsát egy tálba. Váfjuk össze kisebb darabokra és locsoljuk meg citrommal, így nem fog bebarnulni. Ezután a többi zöldséget is összevágjuk és elkeverjük az avokádóval.
Megszórjuk sóval, borssal, valamint kevés olívaolajjal. Megszórjuk petrezselyemmel. Mindegyik avokádófélbe teszünk a salátából és már lehet is tálalni.