8 ℃Eső előfordulhat
2017. november 19., vasárnap • Erzsébet

Zöldséges ragu

Mariann , 2017. szeptember 02.
Szeretnél egy kicsit húsmentesen élni? Akkor próbáld ki az alábbi egyszerű receptet, mely nem tartalmaz húst, mégis isteni és laktató. Fogyaszthatod magában is, de készíthetsz hozzá valamilyen tésztát is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g koktélparadicsom
 1 kisebb padlizsán
 1 kisebb cukkini
 1 kisebb sárga tök
 4 evőkanál vaj
 1/2 hagyma
 3 gerezd fokhagyma
 4 evőkanál paradicsompüré
 1 csésze zöldség alaplé
 só, bors és pirospaprika

Elkészítés:
Egy nagy tepsire helyezzük el a paradicsomokat és előmelegített sütőben 180 fokon süssük meg őket 20 perc alatt. Közben a zöldségeket vágjuk össze nagyon apróra. Ezeket is tegyük be a sütőbe és süssük meg őket. A hagymát szintén apróra vágjuk és a vajon kezdjük el megpárolni. A zúzott fokhagymát is hozzá lehet adni, valamint a paradicsompürét.

Ha megpárolódott a hagyma, a kész sült paradicsomokat és a sült zöldségeket szórjuk a hagymás alapba. 10 percig főzzük, míg a paradicsom összeesik. Közben sóval, borssal és pirospaprikával ízesítünk, valamint a zöldségalappal. Még egy pici vajat dobjunk a raguba, hogy jó krémes legyen.

Végül tésztával vagy rizzsel tálalhatjuk is.
 
3 hozzászólás

Tekla • Csirke #3 • 2 hónapja, 3 hete

Nagyon tetszik.

csillucs • Nagymester #2 • 2 hónapja, 3 hete

Ennek lehet nem örülne a férjem de nekem bejön.

Móni • Überbrutál #1 • 2 hónapja, 3 hete

Nem sűrűn eszek hús nélkül, de ez egészen jó.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.