Zöldséges lasagne

Mariann , 2019. április 30.
Ha vegetáriánus vendégeket várunk, akkor készítsük el ezt a szuper jó ételt. A lasagnet mindenki szereti, és sok zöldséggel készítve is laktató vacsorát vagy ebédet készíthetünk belőle. Mai receptünkben megmutatjuk, hogyan készítheted el.


Hozzávalók:
 250 g lasagne tészta
 2 db sárgarépa
 1/4 db zellergumó
 fél db póréhagyma
 2 db cukkini
 1 konzerv húsos paradicsom
 fél csokor petrezselyem
 2 fej hagyma
 2 gerezd fokhagyma
 2 evőkanál olaj
 1,25 dl alaplé
 1 pohár fehérbor
 fűszerpaprika
 só, bors
 1,5 dl zsíros tejföl
 200 g reszelt sajt

Elkészítés:
A lasagne tésztát főzzük elő félkeményre sós vízben, majd szűrjük le és tegyük félre. Közben a zöldségeket vágjuk össze. Az olajat forrósítsuk fel, majd a hagymát és a fokhagymát pároljuk meg rajta. Hozzáadjuk a petrezselymet és az előkészített zöldségeket, majd felöntjük az alaplével, a konzerv paradicsommal és a borral. Sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük, lassú tűzön 15-20 percig főzzük.

Egy tálat vajazzunk ki, majd egy kevés szószt tegyünk az aljára. Ezután jöhet a rétegzés. Tészta lapok, majd zöldségkeverék, majd újabb tészta lapok és így tovább. Végül sajttal és tejföllel bőven megszórjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon 35-40 percig sütjük.
 
1 hozzászólás

zitucska • Überbrutál #1 • 2 hete és 6 napja

Hús nélkül is nagyon jó a lasagne.