Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető és isteni finom zöldséges húsgolyó, amit tálalhatunk önmagában, partifalatkaként vagy akár elkészíthetjük tésztaételekhez is, levesekhez is.
Hozzávalók:
2 kg darált marhahús
1 db cukkini
2 db sárgarépa
5 db újhagyma
1 kávéskanál kurkuma
só, bors ízlés szerint
1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A cukkinit reszeljük le egy nagy tálba, majd sózzuk meg és hagyjuk néhány percig, amíg levet ereszt. Ezután nyomkodjuk ki a levét és egy tálba tesszük. Ehhez hozzáreszeljük a répákat és az apróra vágott újhagymát. Mehet hozzá a kétszer ledarált hús és a fűszerek ízlés szerint. Jó alaposan összedolgozzuk az egészet.
Ezután egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és kisebb golyókat készítünk a masszából. Egy pici olajjal locsoljuk meg a golyókat. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük a húsgolyókat. Félidőben forgassuk meg őket, hogy egyenletesen süljenek meg.