13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Zöldséges húsgolyó

2018. szeptember 23.
4.6831
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető és isteni finom zöldséges húsgolyó, amit tálalhatunk önmagában, partifalatkaként vagy akár elkészíthetjük tésztaételekhez is, levesekhez is.


Hozzávalók:
2 kg darált marhahús
1 db cukkini
2 db sárgarépa
5 db újhagyma
1 kávéskanál kurkuma
só, bors ízlés szerint
1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A cukkinit reszeljük le egy nagy tálba, majd sózzuk meg és hagyjuk néhány percig, amíg levet ereszt. Ezután nyomkodjuk ki a levét és egy tálba tesszük. Ehhez hozzáreszeljük a répákat és az apróra vágott újhagymát. Mehet hozzá a kétszer ledarált hús és a fűszerek ízlés szerint. Jó alaposan összedolgozzuk az egészet.

Ezután egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és kisebb golyókat készítünk a masszából. Egy pici olajjal locsoljuk meg a golyókat. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük a húsgolyókat. Félidőben forgassuk meg őket, hogy egyenletesen süljenek meg.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

5 éve, 11 hónapja és 24 napja

Ez baromi jó.

válasz erre

regeena

5 éve, 11 hónapja és 25 napja

Cukkini helyett mást is lehetne bele tenni. Pl tököt.

válasz erre