0 ℃Tiszta idő
2020. február 22., szombat • Gerzson

Zöldséges gombaleves

Mariann , 2019. szeptember 26.
Mai receptünk egy nagyon ízletes és gazdag gombaleves, melyet ilyenkor ősszel érdemes elkészíteni. Mivel a leves nem tartalmaz húst, így akár vegetáriánusok is fogyaszthatják. Nagyon könnyű elkészíteni érdemes friss alapanyagokat használni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 db póréhagyma
 3 db sárgarépa
 2 db fehérrépa
 1 db zeller
 3 gerezd fokhagyma
 só, bors ízlés szerint
 300 g zöldborsó
 300 g csiperkegomba
 150 g portobello gomba
 1 csokor petrezselyem
 1 l alaplé
 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Egy nagyobb edényben hevítsük fel az olajat, majd dobjuk rá a felkarikázott póréhagymát, a répákat és a zellert. Forgassuk össze, majd hagyjuk egy picit párolódni. Ezután mehet rá a zúzott fokhagymák, a só és a bors is. Újból összekeverjük és felöntjük az alaplével. Fedő alatt körülbelül 15 percig főzzük.

Ezt követően dobjuk bele a gombaféléket és a zöldborsót, majd újabb 10-15 percig főzzük. A legvégén szórjuk bele a petrezselymet és már tálalhatjuk is.
 
1 hozzászólás

krisztike • Überbrutál #1 • 5 hónapja, 1 hete és 2 napja

Sima zöldségleves egy kis gombával.