8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Zöldséges gombaleves

2019. szeptember 26.
14.3761
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes és gazdag gombaleves, melyet ilyenkor ősszel érdemes elkészíteni. Mivel a leves nem tartalmaz húst, így akár vegetáriánusok is fogyaszthatják. Nagyon könnyű elkészíteni érdemes friss alapanyagokat használni.


Hozzávalók:
1 db póréhagyma
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db zeller
3 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
300 g zöldborsó
300 g csiperkegomba
150 g portobello gomba
1 csokor petrezselyem
1 l alaplé
3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Egy nagyobb edényben hevítsük fel az olajat, majd dobjuk rá a felkarikázott póréhagymát, a répákat és a zellert. Forgassuk össze, majd hagyjuk egy picit párolódni. Ezután mehet rá a zúzott fokhagymák, a só és a bors is. Újból összekeverjük és felöntjük az alaplével. Fedő alatt körülbelül 15 percig főzzük.

Ezt követően dobjuk bele a gombaféléket és a zöldborsót, majd újabb 10-15 percig főzzük. A legvégén szórjuk bele a petrezselymet és már tálalhatjuk is.
1 hozzászólás

krisztike

4 éve, 11 hónapja és 15 napja

Sima zöldségleves egy kis gombával.

válasz erre