Mai receptünk egy nagyon ízletes és gazdag gombaleves, melyet ilyenkor ősszel érdemes elkészíteni. Mivel a leves nem tartalmaz húst, így akár vegetáriánusok is fogyaszthatják. Nagyon könnyű elkészíteni érdemes friss alapanyagokat használni.
Hozzávalók:
1 db póréhagyma
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db zeller
3 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
300 g zöldborsó
300 g csiperkegomba
150 g portobello gomba
1 csokor petrezselyem
1 l alaplé
3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Egy nagyobb edényben hevítsük fel az olajat, majd dobjuk rá a felkarikázott póréhagymát, a répákat és a zellert. Forgassuk össze, majd hagyjuk egy picit párolódni. Ezután mehet rá a zúzott fokhagymák, a só és a bors is. Újból összekeverjük és felöntjük az alaplével. Fedő alatt körülbelül 15 percig főzzük.
Ezt követően dobjuk bele a gombaféléket és a zöldborsót, majd újabb 10-15 percig főzzük. A legvégén szórjuk bele a petrezselymet és már tálalhatjuk is.