20 °C
borús égbolt
2025. június 01., vasárnap
Tünde

Zöldséges frittata

2016. január 09.
6.1981
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nem könnyű változatos laktató és kevés kalóriát tartalmazó reggeliket készíteni, de a mai receptünk egy nagyszerű alternatíva lehet, ráadásul vegetáriánusok is fogyaszthatják. Nagyon egészséges és bármilyen zöldséget tehetünk bele ízlésünk szerint.


Hozzávalók:
2 evőkanál vaj
50 g brokkoli
100 g gomba
1 db vöröshagymát
1 db piros kaliforniai paprika
50 g zöldborsó
8 db tojás
2 dl tej
1 teáskanál dijoni mustár
só, bors
30 g szétmorzsolt feta

Elkészítés:
A sütőt kapcsoljuk be és melegítsük fel 200 fokra. A zöldségeket daraboljuk fel kockákra, a hagymát apróra. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és megpirítjuk rajta a hagymát, majd a többi zöldséget is hozzáadjuk és együtt pároljuk őket 10 percig.

A tojást verjük fel a tejjel és sóval, borssal ízesítsük. Öntsük a zöldségekre és egyengessük el. Szórjuk rá a feta sajtot és 3 percig alacsony lángon sütjük. Végül a sütőbe tesszük a serpenyőt és 10-15 perc alatt készre sütjük a frittatat.
3 hozzászólás

moni1294

10 éve, 2 hónapja és 14 napja

Szuper recept. mosolygó smiley

válasz erre

Carrie

10 éve, 2 hónapja és 14 napja

Nagyon jók a tojásos ételek.

válasz erre

Lili

10 éve, 2 hónapja és 14 napja

Ez jó ez a frittata mosolygó smiley

válasz erre