0 ℃Tiszta idő
2020. június 02., kedd • Kármen, Anita

Zöldborsós kuszkusz

Mariann , 2020. május 16.
Mai receptünk egy egészséges köret, melyet fogyaszthatunk halakhoz, húsokhoz vagy éppen grill húsokhoz. Nagyon könnyű elkészíteni és hamar meg is van. Sokban hasonlít a klasszikus rizibizire, csak ez egészségesebb.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 200 g zöldborsó
 120 g kuszkusz
 2 evőkanál napraforgó olaj
 250 ml víz
 1 kávéskanál ételízesítő
 50 g parmezán
 1 csokor petrezselyem
 1 teáskanál só

Elkészítés:
A zöldborsót egy kevés olajon pároljuk meg, pici vízzel, közben adjunk hozzá sót és ételízesítőt. Ha már kezd puhulni, akkor felöntjük vízzel, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és felforraljuk. Amikor felforrt, levesszük a tűzről és beleszórjuk a kuszkuszt. Ezt követően letakarjuk és hagyjuk 5 percig, amíg magába szívja a kuszkusz a vizet.

Keverjük bele a reszelt parmezánt és ha még kell, ízesítsük fűszerekkel. Jól keverjük össze és már tálalhatjuk is. Érdemes megszórni egy kis fetával is.
 
nincs még hozzászólás