Az egészség jegyében, a mai receptünk egy friss humusz recept, amit könnyedén elkészíthetsz az újévben. Kenheted friss pirítósra, de mártogatósnak is tökéletes tortilla mellé vagy zöldségek mellé.
Hozzávalók:
250 g konzerv csicseriborsó
150 g zöldborsó
3 evőkanál tahini
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál petrezselyemzöld
1 dl víz
1 teáskanál citromlé
só, bors
Elkészítés:
A fagyasztott zöldborsót enyhén sós, lobogó vízben körülbelül 5 percig főzzük, majd leszűrjük. A csicseriborsót szintén szűrjük le és tegyük egy aprítóba a zöldborsóval együtt. Adjuk hozzá a tahinit, a fokhagymát és a petrezselyemzöldet. Ezt követően mehet bele az olaj, a víz, a citromlé és ízlés szerint só, bors.
Az egészet alaposan összeturmixoljuk, ha kell, olajjal vagy vízzel krémesítsünk rajta. Tegyük hűtőbe és hidegen tálaljuk.