Zöldborsós bruschetta

Mariann , 2018. június 12.
A klasszikus bruschetta paradicsomból készül, azonban manapság már többféle verzióban is elkészítik. Ilyen például a zöldborsós változat, mely nagyon jó előételként vagy akár partifalatok elkészítéséhez is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 400 g zöldborsó
 100 g parmezán
 2 gerezd fokhagyma
 bagett szeletek
 olívaolaj
 só, bors

Elkészítés:
A fagyasztott zöldborsót forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt megfőzzük, majd ezután leszűrjük és átmossuk egy kis hideg vízzel. Ezután tegyük a borsót egy turmixgépbe, adjuk hozzá a reszelt sajtot, a fokhagymát, 4-5 evőkanál olajat, valamint a sót és a borsot. Alaposan összeturmixoljuk az egészet. Közben a bagett szeleteket pirítsuk meg.

Ha krémesebb állagot szeretnének, akkor még érdemes egy pici olajat keverni a krémhez. Végül a friss pirított bagetteket megkenjük a borsókrémmel.
 
nincs még hozzászólás

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.