8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Zöldborsós bruschetta

2018. június 12.
17.8621
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A klasszikus bruschetta paradicsomból készül, azonban manapság már többféle verzióban is elkészítik. Ilyen például a zöldborsós változat, mely nagyon jó előételként vagy akár partifalatok elkészítéséhez is.


Hozzávalók:
400 g zöldborsó
100 g parmezán
2 gerezd fokhagyma
bagett szeletek
olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
A fagyasztott zöldborsót forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt megfőzzük, majd ezután leszűrjük és átmossuk egy kis hideg vízzel. Ezután tegyük a borsót egy turmixgépbe, adjuk hozzá a reszelt sajtot, a fokhagymát, 4-5 evőkanál olajat, valamint a sót és a borsot. Alaposan összeturmixoljuk az egészet. Közben a bagett szeleteket pirítsuk meg.

Ha krémesebb állagot szeretnének, akkor még érdemes egy pici olajat keverni a krémhez. Végül a friss pirított bagetteket megkenjük a borsókrémmel.
nincs még hozzászólás