A klasszikus bruschetta paradicsomból készül, azonban manapság már többféle verzióban is elkészítik. Ilyen például a zöldborsós változat, mely nagyon jó előételként vagy akár partifalatok elkészítéséhez is.
Hozzávalók:
400 g zöldborsó
100 g parmezán
2 gerezd fokhagyma
bagett szeletek
olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
A fagyasztott zöldborsót forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt megfőzzük, majd ezután leszűrjük és átmossuk egy kis hideg vízzel. Ezután tegyük a borsót egy turmixgépbe, adjuk hozzá a reszelt sajtot, a fokhagymát, 4-5 evőkanál olajat, valamint a sót és a borsot. Alaposan összeturmixoljuk az egészet. Közben a bagett szeleteket pirítsuk meg.
Ha krémesebb állagot szeretnének, akkor még érdemes egy pici olajat keverni a krémhez. Végül a friss pirított bagetteket megkenjük a borsókrémmel.