13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Zöldborsópüré recept

2017. június 03.
11.5401
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egyre több helyen lehet már kapni friss, zsenge zöldborsót, amiből nem csak levest vagy főzeléket lehet készíteni, hanem isteni pürét is halakhoz és más sült húsokhoz. Nagyon könnyen össze lehet dobni és tényleg feldobja az ételt.


Hozzávalók:
150 g zöldborsó
1 kiskanál só
5 levél bazsalikom
25 g vaj

Elkészítés:
A borsót mossuk meg, majd tegyük fazékba és öntsünk rá annyit vizet, hogy teljesen ellepje. Pár perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és a főzővízből tegyünk félre egy picit. Ezután egy turmixgépbe tesszük, majd alaposan összeturmixoljuk a sóval és a bazsalikommal.

Ezután a vajat is belekeverjük, majd ismét turmixolunk rajta. Ha túl sűrű lenne, pici főzővízzel hígítsunk rajta.
4 hozzászólás

Enci

7 éve, 4 hónapja és 26 napja

Jól hangzik.

válasz erre

Sandy

7 éve, 4 hónapja és 26 napja

Ez tetszik, kipróbálom.

válasz erre

Minoni

7 éve, 4 hónapja és 26 napja

Ezt tényleg gyorsan össze lehet dobni.

válasz erre

Lili

7 éve, 4 hónapja és 26 napja

Tényleg nagyon finom. Párszor már csináltam iylet.

válasz erre