13 °Cköd
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

Zöldborsófőzelék virslivel

Mariann , 2014. január 03.
Ha maradt egy kis virsli szilveszterről, akkor készítsünk hozzá valamilyen főzeléket, így nem lesz unalmas megenni a maradékot. Én most a zöldborsófőzelék receptjét hoztam el.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 fél kiló mirelit zöldborsó
 néhány pár virsli
 
 1 evőkanál liszt
 3-4 evőkanál olaj
 fél csokor petrezselyem

Elkészítés:
A zöldborsót egy lábosba rakjuk és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Egy nagy csipet sót szórjunk rá. Addig főzzük, amíg puha nem lesz, majd ha megpuhult, akkor elkészítjük a rántást.

Ehhez egy evőkanál lisztet megpirítunk egy kevés olajon és az összevágott petrezselymet is hozzáadjuk, majd a forró vízből néhány kanállal teszünk a liszthez, elkeverjük és óvatosan a főzelékhez adjuk, figyeljünk, hogy ne legyen csomós. A virsliket közben kevés olajon megsütünk.
 
4 hozzászólás

Sonci • Messiás #4 • 7 éve, 3 hónapja és 24 napja

Olyan jó receptjeitek vannak! Nagyon szeretem ezt is!

pilótakeksz • Messiás #3 • 7 éve, 3 hónapja és 24 napja

Ezt én is szeretem finom, zsenge zöldborsóból!

Natasha • Überbrutál #2 • 7 éve, 3 hónapja és 24 napja

nagyon szeretem a zöldborsófőzeléket virslivel is jó

Enci • Überbrutál #1 • 7 éve, 3 hónapja és 24 napja

juj ez de jó ötlet! Holnap ez lesz az ebéd, az tuti! Köszi a tippet