2018. augusztus 17., péntek • Jácint

Zöldbabos tészta

Mariann , 2018. augusztus 10.
Nem szeretnél órákat tölteni a konyhában, hogy elkészíts egy könnyed ételt? Akkor mindenképpen érdemes lesz ezt a receptet kipróbálnod, hiszen alig 20 perc alatt elkészíthető és tényleg nagyon könnyed.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 350 g tészta
 250 g zöldbab
 100 g parmezán
 só, bors
 olívaolaj
 reszelt citromhéj és citromlé

Elkészítés:
Első lépésként a tésztát főzzük ki bő, sós vízben. Közben a zöldbabot mossuk meg, ha frisset használunk. Vágjuk őket félbe és dobjuk őket is lobogó enyhén sós vízbe néhány percre, majd azonnal szűrjük le és tegyük jéghideg vízbe. Ezután az olívaolajat melegítsük fel és dobjuk rá a zöldbabot. Pár percig pirítsuk, pároljuk és közben sóval, borssal szórjuk meg.

Ezután citromlevével és héjával ízesítsük a babot, végül öntsük hozzá a leszűrt tésztát, valamint szórjuk meg alaposan parmezánnal.
 
1 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #1 • 5 napja és 8 órája

Tök egyszerű.