13 ℃Esik
2017. szeptember 21., csütörtök • Máté, Mirella

Zöldbabos paradicsomsaláta

Mariann , 2017. szeptember 03.
Ha még nem akarsz elszakadni a nyári ízektől, akkor ezzel a könnyed és egyszerű salátával visszahozhatod a nyár ízeit. Lehetőleg friss alapanyagokkal készítsd el a salátát, fagyasztott zöldbab nem túl jó.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g zöldbab
 6 db paradicsom
 1 evőkanál Dijon mustár
 2 evőkanál vörösboros ecet
 4 evőkanál zöldhagyma
 1 evőkanál fokhagyma
 4 evőkanál olívaolaj
 só, bors
 4 evőkanál bazsalikom

Elkészítés:
Első lépésként tisztítsuk meg a zöldbabot. Enyhén sós vízben főzzük meg a babokat 5 perc alatt, majd hirtelen hűtsük le őket hideg vízzel, így ropogósak maradnak. A paradicsomokat vágjuk gerezdekre, majd keverjük össze a kihűlt zöldbabbal. Egy tálban keverjük össze a mustárt, az olívaolajat, az ecetet, az apróra vágott hagymát, fokhagymát, sót és a borsot.

Ezzel a szósszal öntsük le a salátát és alaposan forgassuk össze. Végül szórjuk meg az egészet apróra vágott bazsalikommal.
 
1 hozzászólás

pilótakeksz • Messiás #1 • 2 hete és 3 napja

Képen szép guszta.