Az ázsiai gasztronómiában előszeretettel használják a zöld teát, melyben rengeteg jótékony antioxidáns található. Diéta során is érdemes sok zöld teát fogyasztani, hiszen segít a zsírbontásban.
Hozzávalók:
500 g csirkemell
2 evőkanál cukor
3/4 csésze forró főzött zöld tea
1 teáskanál őrölt koriander
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál fekete bors
2 teáskanál friss gyömbér
1 nagy gerezd fokhagyma
3 evőkanál repceolaj
rukkola és spenót
Elkészítés:
Keverjük bele a cukrot a zöld teába és hagyjuk kihűlni. A gyömbér reszeljük bele a teába, a fokhagymát zúzzuk össze és szintén tegyük a teába. Sót és borsot szórjunk bele, valamint 2 evőkanál repceolajat. A pácot alaposan keverjük össze és a felét öntsük a csirkemellekre és hagyjuk néhány órát pihenni.
A megmaradt páclét kezdjük el melegíteni közepes lángon 3-4 percig. Egy serpenyőbe tegyük a repceolaj maradékát és süssük ropogósra a csirkemelleket. Friss ruffolával és spenóttal tálaljuk, valamint a felhevített páclével.