10 °C
enyhe eső
2024. április 16., kedd
Csongor

Zellerkrémleves tormával

2017. május 25.
11.0191
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy frissítő krémleves mindig jól esik az embernek a nap folyamán, így ma megmutatjuk hogyan készíthetsz zellerkrémlevest tormával. Az íze picit pikáns, de nagyon finom és könnyed.


Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1-2 db mogyoróhagyma
1 evőkanál citromlé
1 csomag zeller
1 teáskanál tengeri só
negyed teáskanál fekete bors
negyed teáskanál fokhagyma por
fél csésze friss petrezselyem
fél csésze nyers kesudió
3 csésze víz
kevés vízitorma

Elkészítés:
A hagymát vágjuk nagyon apróra és pároljuk meg az olívaolajon. Közben vágjuk össze a zellert. Ha már kész a hagyma, akkor adjuk hozzá a citromlevet, vegyük alacsonyabbra a gázt és szórjuk bele a zellert. Ízesítsünk sóval, borssal és a fokhagymaporral.

Pár percig pároljuk az egészet, majd hozzáadjuk a vizet, az apróra vágott petrezselymet és a kesudiót. Fedjük le és főzzük 5 percig. Ha megfőtt, akkor turmixoljuk le az egészet krémesre. Végül olívaolajjal meglocsolva és vízitormával tálaljuk hidegen vagy melegen.
2 hozzászólás

regeena

7 éve, 5 hónapja és 25 napja

A zellert szeretem magában is.

válasz erre

Sonci

7 éve, 5 hónapja és 25 napja

Torma nélkül nekem jobban bejön. mosolygó smiley

válasz erre