2019. június 26., szerda • János, Pál

Zalai dödölle

Mariann , 2019. március 23.
Mai receptünkben eláruljuk, hogyan készítheted el az igazi zalai dödöllét, melyet önmagában is fogyaszthatsz egy kevés tejföllel, de főételek, húsok mellé is tökéletes köret. Válassz hozzá minőségi burgonyát.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 300 g balatoni rózsa burgonya
 200 g liszt
 
 zsír

Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, majd vágjuk kockákra. Bő sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, de a főzővízből egy keveset tegyünk félre. Tegyük vissza az edénybe a burgonyát és a főzővizet, majd adjuk hozzá a lisztet. Addig kevergetjük és tőrjük az egészet, míg a massza össze nem áll. Ha a massza kihűlt, akkor galuskákat szaggatunk belőle.

Kevés zsíron vagy olajon megpirítjuk a galuskákat és már lehet is tálalni. Érdemes mellé készíteni egy kis pirított hagymát.
 
1 hozzászólás

zitucska • Überbrutál #1 • 3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Hmmm kipróbálom.