8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Zalai dödölle

2019. március 23.
10.6351
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünkben eláruljuk, hogyan készítheted el az igazi zalai dödöllét, melyet önmagában is fogyaszthatsz egy kevés tejföllel, de főételek, húsok mellé is tökéletes köret. Válassz hozzá minőségi burgonyát.


Hozzávalók:
300 g balatoni rózsa burgonya
200 g liszt

zsír

Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, majd vágjuk kockákra. Bő sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, de a főzővízből egy keveset tegyünk félre. Tegyük vissza az edénybe a burgonyát és a főzővizet, majd adjuk hozzá a lisztet. Addig kevergetjük és tőrjük az egészet, míg a massza össze nem áll. Ha a massza kihűlt, akkor galuskákat szaggatunk belőle.

Kevés zsíron vagy olajon megpirítjuk a galuskákat és már lehet is tálalni. Érdemes mellé készíteni egy kis pirított hagymát.
1 hozzászólás

zitucska

5 éve, 6 hónapja és 6 napja

Hmmm kipróbálom.

válasz erre