Hozzávalók:
5 dkg dió
5 dkg darált dió
5 dkg mogyoró
2 tojás
8 dkg cukor
12 dkg vaj
10 dkg búzaliszt
1 evőkanál sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg zabpehely
Elkészítés:
A tojást keverjük habosra a cukorral és a puha vajjal. A száraz összetevőket is keverjük össze, azaz a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a zabpelyhet és az apróra vágott diót és mogyorót. Keverjük össze a száraz és a nedves összetevőket, majd a masszát tegyük egy órára a hűtőbe.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit és a masszából kisebb golyókat formázunk. Kissé kilapítjuk őket és megszórjuk a darált dióval. Ezután előmelegített sütőben 180 fokon, 10-12 perc alatt megsütjük.