9 ℃Esik
2017. december 15., péntek • Valér

Wonton leves

Mariann , 2017. december 01.
Egy melengető forró leves mindig jól esik az embernek a hideg téli napokon. Éppen ezért ma megmutatjuk hogyan készíthetsz kínai levest otthon néhány hozzávalóból.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 db sárgarépa
 2-3 szál újhagyma
 1 db hagyma
 250 g rák
 500 g darált hús
 1 db tojás
 szójaszósz
 gyömbér
 leveskocka
 2,5 dl liszt
 0,6 dl meleg víz
 

Elkészítés:
Első lépésként a húst megfőzzük. Ehhez egy edénybe beletesszük a húst, felöntjük körülbelül 1,5 liter vízzel. Amint felforrt leszedjük a habot róla és beletesszük a répát, egy újhagymát és egy vöröshagymát. Mehet bele a leveskocka is és addig főzzük, míg teljesen megpuhul a hús.

Ha fagyasztott rákot használunk, akkor dobjuk bele a hús mellé a fagyott rákokat is, hogy kiolvadjanak. Ezután leszűrjük a levest és a zöldségeket külön rakjuk. A húst összekeverjük a rákkal és az apróra vágott hagymával, egy felvert tojással, csipet borssal, 1 evőkanál szójaszósszal és 1 kávéskanál gyömbérrel.

A tésztához a lisztet összekeverjük a vízzel és egy csipet sóval. Majd 2-3 cm vastagra nyújtjuk a tésztát és négyzetekre vágjuk. Megtöltjük a tésztákat a hússal és összefogjuk őket. Ezután a levest visszatesszük a tűzre, amint felforrt beletesszük a batyukat. Az újhagymákat karikákra vágva beleszórjuk a levesbe és készre főzzük az egészet.
 
2 hozzászólás

Pillangó • Pipi #2 • 1 hete és 5 napja

Kicsit bonyolult.

krisztike • Überbrutál #1 • 1 hete és 6 napja

Nem nagyon kedvelem a kínai leveseket.