Hozzávalók:
1 db sárgarépa
2-3 szál újhagyma
1 db hagyma
250 g rák
500 g darált hús
1 db tojás
szójaszósz
gyömbér
leveskocka
2,5 dl liszt
0,6 dl meleg víz
só
Elkészítés:
Első lépésként a húst megfőzzük. Ehhez egy edénybe beletesszük a húst, felöntjük körülbelül 1,5 liter vízzel. Amint felforrt leszedjük a habot róla és beletesszük a répát, egy újhagymát és egy vöröshagymát. Mehet bele a leveskocka is és addig főzzük, míg teljesen megpuhul a hús.
Ha fagyasztott rákot használunk, akkor dobjuk bele a hús mellé a fagyott rákokat is, hogy kiolvadjanak. Ezután leszűrjük a levest és a zöldségeket külön rakjuk. A húst összekeverjük a rákkal és az apróra vágott hagymával, egy felvert tojással, csipet borssal, 1 evőkanál szójaszósszal és 1 kávéskanál gyömbérrel.
A tésztához a lisztet összekeverjük a vízzel és egy csipet sóval. Majd 2-3 cm vastagra nyújtjuk a tésztát és négyzetekre vágjuk. Megtöltjük a tésztákat a hússal és összefogjuk őket. Ezután a levest visszatesszük a tűzre, amint felforrt beletesszük a batyukat. Az újhagymákat karikákra vágva beleszórjuk a levesbe és készre főzzük az egészet.