Mai receptünk egy egészen különleges étel, amit nagyon könnyű összedobni, így az ünnepi vacsoráig lesz mit ennie a családnak.
Hozzávalók:
500 g spagetti
5 l víz
1 üveg száraz vörösbor
1,5 dl olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
A tésztát enyhén sós vízben kezdjük el főzni, ha összeesett, félkész, akkor szűrjük le. Közben egy másik lábosban tegyük fel a vörösbort főni, ha már lobog, akkor mehet bele a tészta, ahol készre főzzük. A bor meg fogja színezni a tésztát.
Amíg a tészta fő, addig egy nagyobb serpenyőben hevítünk olajat és kicsit megdinszteljük rajta a zúzott fokhagymát. Majd a leszűrt tésztát ebben megforgatjuk. Végül ízlés szerint még szórjuk meg sóval, borssal és persze sajttal.