9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Vörösboros sült gomba

2018. szeptember 04.
14.1161
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy igazi őszies egytálétel, amit bármikor elkészíthetünk és mellé egyszerűen tökéletes egy pohár magyar vörösbor. Nem nehéz elkészíteni, de lehetőleg friss gombát válasszunk az ételhez.


Hozzávalók:
60 ml olívaolaj
1 kg vegyes gomba
1 db vöröshagyma
50 g vaj
4 gerezd fokhagyma
250 ml vörösbor
2 evőkanál kakukkfű
2 evőkanál petrezselyem
só, bors

Elkészítés:
A gombát vágjuk össze, majd az olajon adagonként pirítsuk meg. Ezután a hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, majd pároljuk meg a vajon a serpenyőben. Adjuk hozzá a vörösbort és a gombákat, valamint a kakukkfüvet. Ízlés szerint sóval és borssal szórjuk meg és hagyjuk, hogy elpárolódjon a bor.

Közben kavargassuk meg néha. Végül adjuk hozzá a friss petrezselymet és tálaljuk a gombát kenyérrel.
1 hozzászólás

Lili

6 éve, 1 hónapja és 9 napja

A vörösbor biztos jó ízt ad neki.

válasz erre