13 °Cgyenge köd
2020. október 26., hétfő • Dömötör

Vörösboros sült gomba

Mariann , 2018. szeptember 04.
Mai receptünk egy igazi őszies egytálétel, amit bármikor elkészíthetünk és mellé egyszerűen tökéletes egy pohár magyar vörösbor. Nem nehéz elkészíteni, de lehetőleg friss gombát válasszunk az ételhez.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 60 ml olívaolaj
 1 kg vegyes gomba
 1 db vöröshagyma
 50 g vaj
 4 gerezd fokhagyma
 250 ml vörösbor
 2 evőkanál kakukkfű
 2 evőkanál petrezselyem
 só, bors

Elkészítés:
A gombát vágjuk össze, majd az olajon adagonként pirítsuk meg. Ezután a hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, majd pároljuk meg a vajon a serpenyőben. Adjuk hozzá a vörösbort és a gombákat, valamint a kakukkfüvet. Ízlés szerint sóval és borssal szórjuk meg és hagyjuk, hogy elpárolódjon a bor.

Közben kavargassuk meg néha. Végül adjuk hozzá a friss petrezselymet és tálaljuk a gombát kenyérrel.
 
1 hozzászólás

Lili • Messiás #1 • 2 éve, 3 hónapja és 26 napja

A vörösbor biztos jó ízt ad neki.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Gombás marharagu
Gombás marharagu

Gombaszósz
Gombaszósz

Gombás csirkemáj
Gombás csirkemáj