Mai receptünk egy igazi őszies egytálétel, amit bármikor elkészíthetünk és mellé egyszerűen tökéletes egy pohár magyar vörösbor. Nem nehéz elkészíteni, de lehetőleg friss gombát válasszunk az ételhez.
Hozzávalók:
60 ml olívaolaj
1 kg vegyes gomba
1 db vöröshagyma
50 g vaj
4 gerezd fokhagyma
250 ml vörösbor
2 evőkanál kakukkfű
2 evőkanál petrezselyem
só, bors
Elkészítés:
A gombát vágjuk össze, majd az olajon adagonként pirítsuk meg. Ezután a hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, majd pároljuk meg a vajon a serpenyőben. Adjuk hozzá a vörösbort és a gombákat, valamint a kakukkfüvet. Ízlés szerint sóval és borssal szórjuk meg és hagyjuk, hogy elpárolódjon a bor.
Közben kavargassuk meg néha. Végül adjuk hozzá a friss petrezselymet és tálaljuk a gombát kenyérrel.