7 °C
enyhe eső
2024. április 16., kedd
Csongor

Vörösboros mártás

2020. december 22.
74.6261
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon egyszerűen elkészíthető klasszikus mártás, mely húsokhoz egyszerűen mennyei. A karácsonyi menüből se hagyjuk ki ezt a szuper mártást.


Hozzávalók:
1,5 dl vörösbor
30 g vaj
1 kiskanál finomliszt
2 kiskanál barna cukor
só, bors

Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk egy lábosba, majd belekeverjük a lisztet és a cukrot. Amikor a cukor feloldódott, akkor a bort apránként hozzáöntjük és takarékon addig főzzük, míg szép krémes nem lesz a mártás. Közben ízlés szerint megszórjuk sóval és borssal.

A szószba lehet hagymát és rakni, ebben az esetben a vajban pároljuk meg és utána jöhet a többi hozzávaló.
nincs még hozzászólás