14 °Cborús égbolt
2020. október 27., kedd • Szabina

Vörösboros kacsamell

Mariann , 2020. október 05.
Mai receptünk egy nagyon ízletes, őszies étel, amit biztosan mindenki kedvelni fog. A kacsamellet kicsit nehéz elkészíteni, oda kell rá figyelni, de a végeredmény mennyei lesz.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4 db kacsamell
 125 ml marhaalaplé
 125 ml vörösbor
 1 teáskanál paradicsompüré
 1 teáskanál citromlé
 15 g vaj
 só, bors
 2 evőkanál friss rozmaring
 5 gerezd fokhagyma
 2 evőkanál balzsamecet

Elkészítés:
A fokhagymákat vágjuk össze, majd keverjük el a balzsamecettel és egy evőkanál frissen vágott rozmaringgal. A kacsamellek bőrét irdaljuk be, de a húsba ne vágjunk bele, különben ki fog száradni. Tegyük a húsokat bőrükkel lefelé a fokhagymás páclébe és minimum 30 percig hagyjuk pácolódni a húst.

Egy forró serpenyőben bőrével lefelé kezdjük el sütni a kacsamelleket. Körülbelül 5-7 percig sütjük őket, majd megfordítjuk és további 5 percig sütjük a másik oldalukon is. Ezt követően vegyük ki a kacsákat és tartsuk őket melegen. A serpenyőből vegyük ki a kisült zsírt, majd öntsük fel az alaplével és a vörösborral, majd nagy lángon kezdjük el főzni. Ha már kezd sűrűsödni, akkor mehet hozzá a citromlé, a paradicsompüré.

Ha már jó sűrű és az alkohol is elfőtt, akkor levesszük a tűzről és beledobjuk a vajat, valamint ízlés szerint sóval, borssal megszórjuk. Végül a kacsamelleket szeleteljük fel és a mártással meglocsolva tálaljuk. Készítsünk mellé burgonyát.
 
nincs még hozzászólás