13 °Cenyhe intenzitású szitálás
2020. október 26., hétfő • Dömötör

Vörösboros aszalt szilvával töltött libacomb

Mariann , 2016. november 06.
Lassan Márton-nap, így érdemes elővenni a libás recepteket. Mai receptünk éppen egy ilyen finomság, melyet könnyedén elkészíthetünk. Szilva helyett más aszalt gyümölcsöt is választhatunk, de a szilva illik a legjobban a libához.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4 libacomb
 400 g aszalt szilva
 2 dl édes vörösbor
 4-5 szelet bacon
 só, bors

Elkészítés:
Az aszalt szilvát érdemes egy éjszakára a vörösborba áztatni. A combokat óvatosan felszúrjuk, majd a hús és a bőr közötti hártyát óvatosan ujjal elválasztjuk. Az egészet kevés sóval és borssal bedörzsöljük, majd a combokat aszalt szilvával óvatosan megtöltjük a bőr alatt.

A húsokat ezután körbetekerjük a baconnel, és alufóliába csomagoljuk, majd előmelegített sütőben, 200 fokon puhára sütjük. Párolt lila káposztával tálaljuk.
 
3 hozzászólás

Minoni • Polihisztor #3 • 4 éve, 3 hónapja és 21 napja

Jó kis liba nyami.

Enci • Überbrutál #2 • 4 éve, 3 hónapja és 21 napja

Hát ez nagyon ott van ez a recept. Szívesen ennék most egy ilyet,

blondi • Überbrutál #1 • 4 éve, 3 hónapja és 21 napja

Nagyon szeretem a libacombot lila káposztával