26 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Vörösboros aszalt szilvával töltött libacomb

2016. november 06.
9.7441
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Lassan Márton-nap, így érdemes elővenni a libás recepteket. Mai receptünk éppen egy ilyen finomság, melyet könnyedén elkészíthetünk. Szilva helyett más aszalt gyümölcsöt is választhatunk, de a szilva illik a legjobban a libához.
 


Hozzávalók:
4 libacomb
400 g aszalt szilva
2 dl édes vörösbor
4-5 szelet bacon
só, bors

Elkészítés:
Az aszalt szilvát érdemes egy éjszakára a vörösborba áztatni. A combokat óvatosan felszúrjuk, majd a hús és a bőr közötti hártyát óvatosan ujjal elválasztjuk. Az egészet kevés sóval és borssal bedörzsöljük, majd a combokat aszalt szilvával óvatosan megtöltjük a bőr alatt.

A húsokat ezután körbetekerjük a baconnel, és alufóliába csomagoljuk, majd előmelegített sütőben, 200 fokon puhára sütjük. Párolt lila káposztával tálaljuk.
3 hozzászólás

Minoni

9 éve, 3 hónapja és 26 napja

Jó kis liba nyami.

válasz erre

Enci

9 éve, 3 hónapja és 26 napja

Hát ez nagyon ott van ez a recept. Szívesen ennék most egy ilyet, mosolygó smiley

válasz erre

blondi

9 éve, 3 hónapja és 26 napja

Nagyon szeretem a libacombot lila káposztával mosolygó smiley

válasz erre