7 °C
enyhe eső
2024. április 16., kedd
Csongor

Villásreggeli a Villa Bagatelle-ben - megkóstoltuk

2017. március 25.
9.3371
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Manapság egyre több az igény a ráérős, igényes reggelizőhelyekre, ahol nem csak reggel 10-ig lehet tojásrántottát enni, hanem akár egész nap. A Németvölgyi úton található impozáns bisztróvá átalakított budai villában egész nap élvezhetjük a finomabbnál-finomabb reggeliket, melyből a villásreggeli menüt a Női Hírek csapata is megkóstolta, íme a véleményünk.


A Villa Bagatelle 2010-ben nyitotta meg kapuit egy 1929-ben épített budai villában. A Villa három emeletből áll, melynek első emeletén található a Bistro, ahol helyben készített cukrászsüteményeket, reggeli- és bisztrómenüket fogyaszthatnak a vendégek a hely teraszán, a télikertjében vagy éppen a csodásan berendezett Bistroban.

Villa Bagatelle

Villa Bagatelle


A hely nem egy olcsó bisztró, de cserébe első osztályú kiszolgálást kapunk és kézműves, friss ételeket. A villásreggelijük 2.990 forintba kerül, amiért kapunk: ementáli sajtos Ardenner kenyeret, sült debrecenit, bacont, sous-vide lágytojást, konfitált paradicsomot, mustárt, klasszikus kávét vagy teát valamint frissen facsart narancslevet. A sajtos Ardenner kenyér kívül ropogós, belül pedig a sajt különleges ízével találkozunk, nagyszerűen illik a reggeli többi részéhez.

Villásreggeli kétszemélyre

Villásreggeli kétszemélyre


A sült debreczeni kellemesen fűszeres, melyhez a mustárt egy külön csészében tálalják. A mellé tálalt bacon szeletek ropogósak, szaftosak, de még sem tocsognak a zsírban. A lágytojást általában vagy kedveli az ember vagy nem, de biztosak vagyunk abban, hogy a Villa Bagatelle-ben kapható sous-vide lágytojást mindenki imádni fogjak. Egy külön csészében tálalják, melyhez külön sót és snidlinget is adnak, így saját magunk ízesíthetjük az ételt.

Minden, mi szem-szájnak ingere

Minden, mi szem-szájnak ingere


A konfitált paradicsom egy enyhén fokhagymás, olívaolajos saláta, mely a tojáshoz és a debreczenihez nagyszerűen illik. A villásreggelihez bármilyen kávét vagy teát választhatunk, elég széles a választék. A narancslé pedig tényleg frissen facsart, érezni benne a narancs rostjait, igen ízletes.

A konfitált paradicsom mindenhez jól esik

A konfitált paradicsom mindenhez jól esik


Ha egy különleges gasztronómiai élményre vágysz, vagy szeretnéd kedvesedet egy nem átlagos helyre elvinni, akkor a Villa Bagatelle tökéletes választás. A hely családbarát, a kisebbek számára a kertben játszótér is található, de gyerekmenü is van az étlapon.

Tipp: érdemes teát választani hozzá, ugyanis nem csak egy csészével kapunk, hanem egy kisebb teáskannával.


Az étlapok már az asztalokon várnak

Az étlapok már az asztalokon várnak


5 hozzászólás

Mirjam

7 éve, 8 hónapja és 2 napja

Csodás képek és a hely is jól hangzik. Kíváncsi vagyok.

válasz erre

Sonci

7 éve, 8 hónapja és 2 napja

Sajnos nem ismerem a helyet, de ez a cikk meggyőzött, hogy elmenjek. mosolygó smiley Nagyon hangulatos helynek tűnik és az ételek is iszonyatosan guszták.

válasz erre

Linda

7 éve, 8 hónapja és 2 napja

Nagyon guszta az egyszer biztos. Bár 3000 picit sok egy reggeliért, de ha tényleg kézműves az étel akkor megéri. Egy gourmet fesztiválon egy hamburger kerül ennyibe.

válasz erre

csillucs

7 éve, 8 hónapja és 2 napja

Már többször jártam itt és nagyon szeretem. Szuper jó hangulata van, de érdemes asztalt foglalni főleg hétvégén mert sokan szoktak lenni.

válasz erre

EszterSzabadkai

7 éve, 8 hónapja és 3 napja

Úristen de jól néz ki. Nem ismerem a helyet, de úgy érzem ki kell próbálnom. mosolygó smiley

válasz erre