9 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Vegán lencsés bolognai

2021. január 21.
55.6211
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mivel ez a hónap a vegán életmódról szól, ezért ma megmutatjuk, hogyan készítheted el a klasszikus bolognai vegán változatát. Nagyon ízletes és egészen biztosan nem fog hiányozni a hús.


Hozzávalók:
500 g gluténmentes tészta
300 g vöröslencse
2 fej lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 szár zeller
2 db sárgarépa
2 db paradicsom konzerv
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál balzsamecet
1 db babérlevél
1 teáskanál oregánó
só, bors

Elkészítés:
A zöldségeket pucoljuk meg, majd vágjuk össze őket. A répát érdemes lereszelni. A lencsét kicsit áztassuk be. Kevés olajon kezdjük el párolni a hagymát, majd mehet hozzá a zúzott fokhagyma és a többi zöldség. Párolás után mehet bele a paradicsom konzerv és a lecsepegtetett lencse. Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje a lencsét és főzzük puhára.

Közben ízesítünk sóval, borssal és oregánóval. A tésztát főzzük sós vízben, majd szűrjük le. Végül az elkészült raguval tálaljuk a tésztát és valamilyen vegán sajttal megszórva fogyasztjuk.

Fotó: www.occasionallyeggs.com
nincs még hozzászólás