12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Vegán foszlós kalács

2021. január 22.
56.3341
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Még mindig tart a veganuár, így ma egy szuper foszlós vegán kalács receptjét mutatjuk meg, amibe nem kell semmilyen állati eredetű alapanyag. Kezdő vegánoknak kötelező elkészíteni.


Hozzávalók:
20 g pizza liszt
1 dl kókusztej
300 g pizza liszt
2 dl langyos kókusztej
2 kávéskanál cukor
1 csomag por élesztő
1 kávéskanál só
30 g puha növényi margarin

Elkészítés:
Először kell készíteni egy előtésztát, ehhez a 20 g lisztet és az 1 dl kókusztejet összekeverjük, majd egy lábosban, közepes lángon besűrítjük. Amint sűrű lesz, egyből vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ezt követően egy dagasztógépbe tesszük az előtésztát, a többi lisztet, tejet, cukrot, sót és élesztőt.

Addig dagasszuk a tésztát, amíg már elválik az edény falától és csak ezt követően adagoljuk hozzá apránként a vajat. Ha már ezt is beledolgoztuk, akkor egy órára letakarjuk, hogy megkeljen. A megkelt tésztát egy deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. Ezután három részre osztjuk őket és szorosan feltekerjük.

Tegyük a feltekert tésztákat egy kenyérformába és ismét hagyjuk kelni egy órát. Végül 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
nincs még hozzászólás