Hozzávalók:
200 g finomliszt
5 dl tej
2 db tojás
50 g olvasztott vaj
20 g cukor
1 csipet só
1 db citrom
6 db tojássárgája
3 evőkanál kukoricakeményítő
500 ml tej
1 db vanília rúd
120 g cukor
50 g vaj
Elkészítés:
Ehhez a tészta elkészítéséhez először a lisztet szitáljuk egy tálba. Ehhez adjuk hozzá a cukrot. Egy másik tálban a 2 db tojást egy csipet sóval felverjük, majd a liszthez adjuk. Ezt követően egy robotgéppel elkezdjük összedolgozni a tésztát, miközben folyamatosan hozzáöntjük az 5 dl tejet. Végül mehet bele az olvasztott vaj és a citrom reszelt héja.
Pihentessük a palacsinta tésztát 1-2 órát a hűtőben és csak ez után süssük ki kevés olajon.
Közben készítsük el a vaníliás szószt. Ehhez az 500 ml tejet edénybe öntjük, belekaparjuk a vanília rúd magját és elkezdjük felforralni. Közben a cukrot elkeverjük a keményítővel, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és az egészet alaposan kikeverjük. A meleg tejből egy keveset a tojásos adaghoz adunk, elkeverjük és ezután a többi tejet is belekeverjük.
Tegyük vissza az edénybe a krémet és kevergetés közben melegítsük. Ha már kezd besűrűsödni, akkor levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Krémmel és eperrel megtöltjük a palacsintákat és már lehet is tálalni.