9 °C
tiszta égbolt
2024. április 26., péntek
Ervin

Vaníliás palacsinta eperrel Valentin napra

2019. február 13.
13.2261
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy klasszikus finomság, amit akár a Valentin napi vacsorán is bevethetsz, ez nem más, mint: a palacsinta. Ezt mindenki szereti és egy kis extra eperrel meg is bolondíthatod.


Hozzávalók:
200 g finomliszt
5 dl tej
2 db tojás
50 g olvasztott vaj
20 g cukor
1 csipet só
1 db citrom
6 db tojássárgája
3 evőkanál kukoricakeményítő
500 ml tej
1 db vanília rúd
120 g cukor
50 g vaj

Elkészítés:
Ehhez a tészta elkészítéséhez először a lisztet szitáljuk egy tálba. Ehhez adjuk hozzá a cukrot. Egy másik tálban a 2 db tojást egy csipet sóval felverjük, majd a liszthez adjuk. Ezt követően egy robotgéppel elkezdjük összedolgozni a tésztát, miközben folyamatosan hozzáöntjük az 5 dl tejet. Végül mehet bele az olvasztott vaj és a citrom reszelt héja.

Pihentessük a palacsinta tésztát 1-2 órát a hűtőben és csak ez után süssük ki kevés olajon.

Közben készítsük el a vaníliás szószt. Ehhez az 500 ml tejet edénybe öntjük, belekaparjuk a vanília rúd magját és elkezdjük felforralni. Közben a cukrot elkeverjük a keményítővel, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és az egészet alaposan kikeverjük. A meleg tejből egy keveset a tojásos adaghoz adunk, elkeverjük és ezután a többi tejet is belekeverjük.

Tegyük vissza az edénybe a krémet és kevergetés közben melegítsük. Ha már kezd besűrűsödni, akkor levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Krémmel és eperrel megtöltjük a palacsintákat és már lehet is tálalni.
1 hozzászólás

bettike

5 éve, 7 hónapja és 22 napja

Huu de bonyolult. röhögő smiley

válasz erre