Hozzávalók:
85 g finomliszt
1 db tojás
100 ml tej
30 ml ásványvíz
1 evőkanál vaj
1 csipet só
1 evőkanál napraforgó olaj
250 ml tej
fél tasak vaníliás pudingpor
2 evőkanál cukor
2 db tojásfehérje
1 csipet só
Elkészítés:
Először keverjük csomómentesre a lisztet, a tojást, a tejet, a vizet, az olvasztott vajat és a csipet sót, majd hagyjuk állni egy órát. Ezután kevés olajon elkészítjük a palacsintákat. Ha megvagyunk, akkor készíthetjük a vaníliás krémet. Ehhez a pudingport elkeverjük egy pici tejjel és a cukorral. A maradék tejet elkezdjük melegíteni.
Ha felforrt, akkor mehet bele a pudingpor és körülbelül 1 percig főzzük. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a meleg krémhez keverjük. A krém egyik felével megtöltjük a palacsintákat, a másik felét egy hőálló tálba tesszük. Érdemes azt előtte egy kis vajjal kikenni. Mehet a krémre a töltött palacsinta és 200 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.