Hozzávalók:
700 g bőrös lazac
50 g vaj
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kakukkfű
fél citrom
tengeri só
bors
Elkészítés:
A halat alaposan megmossuk és megszárítjuk. A bőrös oldalán néhány mélyebb vágást ejtünk. Ezt követően alaposan bedörzsöljük a tengeri sóval és a frissen őrölt borssal a halat.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és közben mellé tesszük a kakukkfüvet. A lazacot a bőrös oldalával lefelé tesszük bele a serpenyőbe. Közepes lángon, körülbelül 10 percig sütjük. Akkor jó, ha már a szélén látjuk, hogy kezd fehéredni.
Megfordítjuk és a citrom levét rá-, illetve mellé facsarjuk, majd a zúzott fokhagymát is beletesszük. További öt percig pirítjuk még a halat. A tányérra helyezve locsoljuk meg a vajas szafttal.