9 ℃Esik
2017. december 15., péntek • Valér

Vajas karfiolpüré

Mariann , 2017. december 04.
Ha unod a burgonyapürét, akkor készíts egészséges karfiolból vajas pürét. Húsokhoz nagyon jól megy, és még a karácsonyi menüt is fel lehet dobni egy kis karfiolpürével.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 fej karfiol
 6 dl tej
 6 dl víz
 100 g vaj
 2 evőkanál méz
 kevés reszelt szerecsendió
 só, bors

Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, majd mossuk meg. Beletesszük egy edénybe és hozzáöntjük a vizet és a tejet. Megszórjuk sóval és közepes lángon 18-20 perc alatt megfőzzük. Ezután leszűrjük a zöldségeket és a levet félretesszük. Egy villa segítségével a vajjal együtt elkezdjük összetörni a karfiolt, közben megszórjuk borssal, szerecsendióval és a mézzel.

Egészen addig keverjük, míg krémes nem lesz. Ha nem elég krémes, akkor a főzővízből tegyünk egy keveset hozzá.
 
3 hozzászólás

Perec • Hiperaktív #3 • 1 hete és 3 napja

Nem lehet megunni a burgonyapürét. Legjobb.

moni1294 • Überbrutál #2 • 1 hete és 3 napja

Nem tudom milyen íze lehet.

Sandy • Messiás #1 • 1 hete és 3 napja

Az nagyon jó.