Hozzávalók:
350 g búzaliszt
75 g natúr joghurt
100 ml tej (2,8%)
fél kávéskanál só
20 g kristálycukor
1 db tojás + 1 db a kenéshez
25 g élesztő
50 g vaj
Elkészítés:
A lisztet tegyük egy nagy dagasztótálba és adjuk hozzá a többi összetevőt. Az élesztőt természetesen kevés tejben futtassuk meg. Keverjük össze és dagasszunk belőle egy szép adag tésztát. Majd tegyük félre és takarjuk le vizes ruhával és hagyjuk, hogy duplájára dagadjon.
Ha megkelt a tészta, akkor elosztjuk nyolc egyenlő részre, körülbelül 8 dkg-os tésztákra. Gömbölyűre gyúrjuk a darabokat és néhány percig pihentetjük őket. Ezt követően kinyújtjuk a tésztákat körülbelül 18 cm-es átmérőjű körökre.
Mindegyik lapot megkenjük az olvasztott vajjal és egymásra pakoljuk a lapokat. Az így kapott vajas tornyot 10 percre betesszük a hűtőbe, hogy a vaj megkössön. Utána egy ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk a tornyunkat és ismét nyolc egyenlő cikkre vágjuk.
A cikkeket tekerjük fel óvatosan és kenjük meg mindegyiket egy felvert tojással. Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük, körülbelül 30 perc alatt.