Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
2 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
kis szelet zeller
só, feketebors
2 babérlevél
1 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt
2 dl tejföl
mustár
kevés cukor
egy kevés citromlé
Elkészítés:
A húst szeletekre vágjuk és feltesszük főni. Ha már kezd habosodni, akkor leszedjük róla a habot és belerakjuk a felkockázott zöldségeket, valamint sózzuk és babérlevéllel ízesítjük. Ha a hús már teljesen puhára főtt és a zöldségek is, akkor a sertésszeleteket kivesszük, a zöldségeket pedig összeturmixoljuk.
Most pedig készítsük el a vadas alaplét. Ehhez a cukrot karamellizáljuk, majd beleöntünk egy kevés meleg levet és a zöldségpépet. Jól összeforraljuk és kevés citrommal, mustárral ízesítjük. Ezt követően jöhet a habarás. A tejfölt elkeverjük egy kevés keményítővel vagy liszttel és belekeverjük az alaplébe.
A húsokat visszarakjuk az alaplébe és kicsit összefőzzük. Tésztával vagy zsemlegombóccal tálaljuk.